Вхід | Реєстрація

Кобеляцьких комунальників примушують віддавати борги попередників

Кобеляцьких комунальників примушують віддавати борги попередників

На рахунки кобеляцького комунального підприємства накладений арешт у рамках виконання рішення Господарського суду про відшкодування збитків, завданих внаслідок добування води без дозволу на спецводокористування. Підприємство має виплатити 1 мільйон 091 тисячу 141 гривню і 55 копійок  гривень, без врахування судових витрат.

Нагадаємо, що про перспективу арешту рахунків комунального підприємства газета «ЕХО» повідомляла вже кілька років. Остання стаття щодо невеселих реалій «Водоканалу Плюс» була датована 16 вересня поточного року і мала назву «Черговий «мільйон» кобеляцьких комунальників». У ній ішлося про те, що в незрозумілій перспективі комунальне підприємство має заплатити близько п’яти мільйонів гривень різних штрафних санкцій та нарахованих збитків. Причому, частину із них — ще за борги колишнього «Водоканалу».

І ось ці прогнози почали збуватися. 9 грудня 2022 року на рахунки «Водоканалу Плюс»  судовими виконавцями був накладений арешт.

А це означає, що підприємство не зможе платити за спожиту електроенергію, придбавати паливно-мастильні матеріали, виплачувати зарплату аж до того моменту, коли судовиконавці «заберуть» у нього отой злощасний мільйон із «хвостиком».

За іронією долі, тягар повернення боргів упав на плечі нового керівника «Водоканалу Плюс». Адже виконуючий обов’язки директора комунального підприємства Сергій Ткаченко був призначений на посаду лише на початку жовтня 2022 року і за два місяці роботи встиг погасити податкову заборгованість підприємства. А тепер ще віддаватиме борги, які накопичились при попередникові. Точніше, попередниках, адже Володимир Юрко керував комунальним підприємством лише формально. Усі основні фінансові та господарські питання вирішувались лише з «благословення» міського голови Олександра Копельця. Ця «солодка парочка» умілих «господарників» у свій час банкрутили всі підприємства, якими керували.

Вчергове нагадаємо, що під час першого «пришестя» Копельця в 2015 році, тодішнім «Водоканалом» керував Іван Дяченко. Підприємство не мало боргів і розвивалося. Через кілька місяців роботи, вже у 2016 році, Дяченко звільнився з роботи. Тоді міський голова у своїй кишеньковій газеті звично  оббрехав уже колишнього керівника комунгоспу, приписавши йому з десяток кримінальних правопорушень. Як і очікувалось, усе закінчилося гучним  «пшиком», адже на підставі брехливих тверджень, нехай  і міського голови, кримінальних справ не відкривають.

А зрештою, директором «Водоканалу» Копелець призначив Юрка. Підприємство швиденько набралося боргів та штрафів на пару «лямів» і його «закрили», організувавши «Водоканал Плюс» із тим же директором і з тими ж кінцевими результатами — кримінальними справами і боргами.  Але ж фіктивне припинення діяльності колишнього «Водоканалу» і створення «Водоканалу Плюс» не означало, що держава пробачила борги.

Та  це ще не все. Зараз у «Водоканалі Плюс» працюють справжні, а не найняті Копельцем, аудитори. Люди, ознайомлені із першими результатами перевірки, говорять, що перевіряючі буквально «хапаються» за голову від того, що відбувалося в комунальному підприємстві за часів «керування» Юрка і «царювання» Копельця. Там ще на кілька кримінальних справ. У США Юрко «сів» би років на тридцять.

Між тим, і Копельцеві, і Юрку хочеться ще порозпоряджатися народними грошима. Обидва почали дружно судитися в надії поновитися на посадах. Ну, як кажуть, «дурень думкою багатіє».

А ми обіцяємо читачам, що при першій же можливості оприлюднимо шокуючі результати аудиторської перевірки «Водоканалу Плюс».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 грудня 2022, 15:08 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації