Вхід | Реєстрація

У Полтавській обласній лікарні встановили сучасну рентген-систему

У Полтавській обласній лікарні встановили сучасну рентген-систему

У соматичному корпусі Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського закінчили ремонт кабінету та встановили сучасну діагностичну рентген-систему, яка дозволяє робити знімки як в горизонтальному, так і вертикальному положенні.

Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Вже завершили ремонт і встановили сучасну діагностичну рентген-систему. Це італійський апарат GMM OPERA T90. Обладнання ввели в експлуатацію. Незабаром кабінет запрацює на повну, – розповів Дмитро Лунін. – Завдяки цифровим технологіям лікар отримує детальніші зображення, ніж на старих рентген-апаратах, які працювали в аналоговому режимі».

Завдяки цьому апарату, лікарі зможуть проводити складні рентгеноскопічні дослідження шлунку, грудної та черевної порожнини зі значно зменшеним променевим навантаженням на пацієнта.

«Оскільки ця апаратура цифрова, зображення відразу передається на комп'ютер та виводиться на екран як лаборанта, так і лікаря, який в свою чергу одразу зможе інтерпретувати зображення та поставити попередній діагноз», ­– розповіла завідуюча рентгенологічним відділенням Лариса Андреєва.

Завдяки цифровим технологіям лікар отримує детальніші зображення, ніж на старих рентген апаратах, які працювали в аналоговому режимі.

«Раніше для того, щоб зробити рентгенограму того чи іншого відділу хребта, чи черевної порожнини, треба було робити знімок на аналогову плівку і проявити її в фотолабораторії.  Зараз відійшли від цього методу, і  зображення яке отримуємо на комп'ютері, можна роздрукувати на плівку або записати на електронний носій», – додала Лариса Андреєва.

За її словами,  пацієнтів  обслуговуватимуть як стаціонарно, так і за електронним направленням від профільних лікарів. Обстеження за направленням буде безкоштовним.


Автор: пресслужба Полтавської ОВА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 грудня 2022, 12:55 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації