Вхід | Реєстрація

Полтавщина отримала гуманітарну допомогу від ЮНІСЕФ – майже 4000 рюкзаків зі шкільним інвентарем

Полтавщина отримала гуманітарну допомогу від ЮНІСЕФ – майже 4000 рюкзаків зі шкільним інвентарем

Полтавська область отримала гуманітарну допомогу від Дитячого фонд ООН (ЮНІСЕФ). Це – майже 4000 шкільних рюкзаків, а також наповнення до них – канцтовари та шкільне приладдя для навчання. Вони різних видів: для учнів початкової школи, а також старшої середньої школи. 

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Це – лімітована серія допомоги. Її не так багато надійшло на Україну загалом. Полтавщина отримала її сьогодні, оскільки є серед областей-лідерів за розподілом гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб.

– 4000 шкільних рюкзаків із канцелярським приладдям для навчання для дітей-переселенців і тих, які перебувають у складних життєвих обставинах. Це чергова допомога Полтавщині від ЮНІСЕФ, передаємо її в усі громади області, – зауважив Дмитро Лунін. – Рюкзаки різних видів: для учнів початкової школи, а також старшої й середньої школи. Кожен наплічник містить повний набір канцтоварів і необхідного шкільного приладдя: зошити, щоденник, фарби, пляшка для чистої питної води, пластилін, ручки, фломастери, ножиці, клей, олівці. Ми дуже вдячні нашим міжнародним партнерам! Все буде Україна!, – зауважив Дмитро Лунін.

Шкільні рюкзаки, а також наповнення до них від ЮНІСЕФ отримають вищевказані категорії дітей, згідно з заявленими потребами територіальних громад. Для цього попередньо в ТГ регіону було зібрано дані про потреби в кількості таких наборів.

– Сьогодні отримуємо допомогу для дітей внутрішньо переміщених осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, багатодітних та малозабезпечених родин. Наша громада отримує 60 таких рюкзаків. Така підтримка важлива й актуальна, бо ці діти опинилися в надскладних обставинах. Вони потребують уваги та піклування. Загалом у нашій громаді проживає більше 100 внутрішньо переміщених осіб, – сказала головний спеціаліст виконавчого комітету Гребінківської міської ради Вікторія Зінченко.

 



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 грудня 2022, 17:33 | Полтавщина | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації