Вхід | Реєстрація

Нехворощанська ОТГ витратила більше 11 мільйонів на дороги

Нехворощанська ОТГ витратила більше 11 мільйонів на дороги

Таку ж суму в автошляхи місцевого значення вклало і обласне агентство.

Кілька років тому представники державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області», що відповідає за ремонт автошляхів загального користування місцевого значення, запропонували керівникам громад спільно ремонтувати найбільш проблемні ділянки місцевих доріг, котрі знаходяться на їх територіях. Із такою пропозицією «дорожники» виступили через недостатнє державне фінансування. Частка співфінансування становить 50 на 50.

У понеділок, 26 грудня, прес-служба Агентства оприлюднила підсумки спільної роботи з територіальними громадами.

У Агентстві наголосили, що в ході виконання ремонтних робіт відновлено понад 354 000 квадратних метрів дорожнього покриття та забезпечено проїзд на більш ніж 1500 кілометрах доріг місцевого значення. Дорожники вдячні всім громадам, які долучилися до співпраці з розбудови та покращення автодоріг. Упродовж ремонтно-будівельного сезону відремонтовані складні автошляхи Великосорочинської, Лохвицької, Сенчанської, Ланнівської, Сергіївської, Мачухівської громад.

Також прес-служба презентувала фінальний рейтинг ОТГ, які співфінансували експлуатаційне утримання доріг.

Усього до програми долучилися 35 громад Полтавської області. Найбільше коштів на ремонт виділила Великосорочинська громада — 40,690 мільйона гривень. Найменше — Великобагачанська ОТГ (400 тисяч гривень).

Серед громад, котрі утворилися на територіях колишнього Кобеляцького і Новосанжарського районів, кошти виділила Нехворощанська ОТГ — 11,302 мільйона гривень. Крім того, ремонт доріг фінансувала і Пришибська територіальна громада, до якої увійшли 8 населених пунктів Комендантівкої сільради. Частка бюджету ОТГ склала 9,568 мільйона гривень. Ні Кобеляцька, ні Білицька, ні Новосанжарська, ні Драбинівська громади участь у співфінансуванні в 2022 році не брали.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 грудня 2022, 10:00 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації