Вхід | Реєстрація

Працівник «Інтера-строй» передав міськраді 400 тисяч гривень

Працівник «Інтера-строй» передав міськраді 400 тисяч гривень

Тепер бухгалтери Кобеляцької міської ради отримали несподіваний головний біль. Адже їм потрібно використати ці гроші і потім не отримати підозру в корупції.

Днями на сайті  Полтавської обласної прокуратури було опубліковане повідомлення наступного змісту:

«Одним із завдань кримінального провадження є захист суспільства та держави від кримінальних правопорушень, у тому числі відшкодування завданої злочинами шкоди.

Наразі за публічного обвинувачення Решетилівської окружної прокуратури в Кобеляцькому районному суді триває розгляд обвинувального акта стосовно одного з колишніх очільників міста Кобеляки. Йому інкримінують зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службове підроблення офіційних документів (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Нагадаємо, колишнього посадовця обвинувачують в укладенні з товариством трьох договорів підряду щодо капітального ремонту дорожнього покриття вулиці та підписанні актів виконаних робіт, незважаючи на відсутність фактично ремонту дороги. Як наслідок, товариство безпідставно отримало з місцевого бюджету майже 400 тис. грн.., а територіальна громада зазнала збитків на вказану суму.

Під час судового розгляду незаконно отримані кошти підрядником повернуто на рахунок Кобеляцької міської ради. Як результат, територіальна громада має можливість використати кошти за призначенням.

Прокурори і надалі займатимуть принципову позицію в питаннях законності використання бюджетних коштів їх розпорядниками...».

У Кобеляцькій міській раді нам підтвердили, що на рахунок дійсно надішли 398 тисяч гривень. Водночас, повідомили, що наразі перевіряють, чи матимуть право на законних підставах використовувати ці кошти. Зокрема. будуть консультуватися із співробітниками прокуратури.

Справа в тому, що ці  майже 400 тисяч гривень надійшли в міську раду аж у занадто екзотичний спосіб. Гроші були внесені через банківський термінал готівкою.  Їх направив один із колишніх співробітників скандально відомої фірми «Інтера-Строй».

Чоловік, який просто засунув у банківський термінал 400 тисяч гривень, у судовому засіданні підтвердив той факт, що це він вніс гроші. І сказав, що вказівку щодо цього отримав з-за кордону.  При цьому, цей чоловік в згаданій «Інтері-Строй» уже давно не працює.

Взагалі, «Інтера-Строй» — це ті хлопці, які за часів керування міською радою Олександром Копельцем незмінно «вигравали» всі тендери на будівництво та ремонт доріг у місті. Більшість цих тендерів, точніше, процедуру їх проведення, можна сміливо називати, по меншій мірі, «дивними».

Про один такий випадок ми писали в статті, яка й мала назву «Дивний тендер». Тоді в листопаді 2018 року згадана «Інтера-Строй» виграла свій черговий тендер по укладанню асфальту, який вона ж уже постелила в липні того ж року, тобто — за три місяці до офіційного оголошення процедури закупівель за бюджетні кошти.

Тоді, чотири роки тому, за фактом оприлюдненим у ЗМІ, кобеляцькі поліцейські навіть кримінальне провадження відкрили. А потім — закрили. Або «забули». Як у свій час, тобто в 2017 році, прокуратура «забула» про те, що потрібно оголосити про підозру міському голові Олександру Копельцю за фактом зловживання службовим становищем. Мова йде про ту вже знамениту кримінальну справу щодо заключення договорів із тією ж «Інтерою-Строй» на ремонт кобеляцьких вулиць, які так і не відремонтували. Точніше, постелили асфальт зовсім у іншому місці.

2022-му таки знайшовся кінець мотузочки, «дах» над Копельцем «поїхав» — і всі і про все згадали.

І оцим внесенням майже чотирьох сотень тисяч гривень підрядник де-факто визнав свою провину і відшкодував збитки.

Але ж — не Копелець. Йому ще в суди  ходити та ходити. Це ж ще в міській раді аудит не проводили, а у «Водоканалі Плюс» ще не закінчили.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 грудня 2022, 20:27 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації