Вхід | Реєстрація

Кажете, війна навчить?

Кажете, війна навчить?

Одним із найбільш хибних міркувань, які доводилося чути із початку рашистсько-української війни, є наївна віра частини земляків у те, що трагедія, яку ми всі переживаємо, кардинально змінить все наше життя.

Не змінить. Якби війни щось кардинально змінювали у людській сутності, то їх, воїн, уже давно не було б.

«Коли б усі були рівні, на світі не було б війни». Цю фразу світ почув, точніше, прочитав, майже сто років тому. Її сказав один із персонажів всесвітньовідомого роману Ремарка «На західному фронті без змін», найкращого, на мою суб’єктивну думку, твору про війну.

А згадати цю фразу, як і тезу про те, що війна все змінить, примусила дискусія, яка розгорнулася в публічній площині навколо інциденту із однією молодою і красивою панянкою.

Прес-офіцер української прикордонної служби, не надто перед тим подумавши, виставила на загальний огляд свої «фоточки» із новорічного відпочинку в Парижі. А перед тим повиставляла десятки таких же відвертих «фоточок» із свого відпочинку під пальмами, на капоті дорогого автомобіля тощо.

А після того, як у соцмережах піднялася величезна хвиля осуду на адресу офіцера, який хизується своїм розкішним життям під час війни, на її захист став народний депутат Гетьманцев. Він навіть «порадив» людям «Заздрити мовчки».

От вам і вельми красномовна відповідь на риторичне запитання: «Чи змінить усе війна?».

Автор цієї статті ніколи не був, сподіваюся, і не буду, ханжою. Ніколи не вірив у те, що всі люди можуть бути рівними. Ніколи не сумнівався у тому, що в цьому світі будуть багаті і бідні, розумні і дурні.

Ніколи не бажав і не бажатиму, щоб у нас в Україні всі ходили одним строєм, а красиві жінки ховали свої обличчя за паранджою.

Але в даному епізоді є, по крайній мірі, два нюанси. Перший — моральний. Ну якось воно не гоже в часи, коли більшість українців переживають дуже скрутні чи взагалі трагічні моменти в своєму житті, хизуватися розкішшю.

Нюанс другий. Одразу постає запитання: «А якою ж є зарплата офіцера прикордонної служби, яка займає далеко не найвищу посаду, щоб дозволяти собі кілька разів на рік відпочивати за кордоном?»

Можна було б стулити пельку і «заздрити мовчки», аби подібні «фоточки» виставляла якась не надто розумна жінка якогось бізнесмена, що наживається і під час війни. Але ж у цьому випадку мова йде про людину, яка отримує зарплату із кишень тих українців, які часто віддають останнє заради порятунку інших людей і держави.

По цьому факту нібито почали службове розслідування. Що вирішать — не знаю.

Знаю, що я б, особисто, звільнив би «із тріском». І Гетьманцева — теж.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2023, 09:13 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації