Вхід | Реєстрація

Винуватиця аварії на Покровській отримала умовний термін

Винуватиця аварії на Покровській отримала умовний термін

Два роки їй також доведеться провести без водійського посвідчення.

У жовтні 2020 року на сайті тижневика була опублікована стаття під назвою «Аварія в Кобеляках: постраждали пішохід і три авто».

У ній йшлося, що 13 жовтня по обіді в містечку, на розі вулиць Покровська і Юр’ївська, сталася потрійна аварія. За попередньою інформацією, автомобіль «Тойота Кемрі» (з харківською реєстрацією) їхав Покровською у напрямку Михайлівської. На перехресті з Юр’ївською іномарку не пропустила «Славута» і в’їхала в ліве переднє крило. Від удару ЗАЗ розвернуло на 180 градусів. «Славута» збила пішохода і таранила вазівську «дев’ятку». Обидва водії — місцеві жителі.

Двох жінок, водія «Славути» і пішохода, госпіталізували в Кобеляцьку ЦРЛ.

20 грудня минулого року в Кобеляцькому районному суді винесли вирок уродженці села Підгора Кобеляцької громади, яка й перебувала за кермом «Славути».

Розгубилась, бо їхала дорогою вдруге

Із матеріалів справи відомо, що водійка не заміжня, має на утриманні малолітніх дітей, раніше не судима. Її обвинувачували у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 ККУ (порушення Правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, — караються позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого).

Суд встановив, що обвинувачена рухалась на автомобілі «ЗАЗ 110307» вулицею Покровська, у напрямку Шевченка. Доїжджаючи до перехрестя з вулицею Юр’ївська, всупереч Правила дорожнього руху, вона не пропустила «Tойоті Кемрі», що їхав на зустріч їй. Внаслідок зіткнення, іномарка виїхала на узбіччя, наїхавши на пішохода. Остання отримала тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя.

Упродовж судового провадження обвинувачена свою вину в скоєнні дорожньо-транспортної пригоди визнавала та виплатила потерпілій 50 000 гривень моральної шкоди.

Зі слів підсудної, «як відбулася дорожньо-транспортна пригода, вона не пам`ятає, оскільки усе сталося швидко. Пам`ятає, що їхала прямо, доїхала до перехрестя, на повороті виїхала на зустрічну смугу, розгубилася. Окрім того, обвинувачена зазначала, що на час дорожньо-транспортної пригоди мала водійський стаж пару місяців і цією дорогою як водій їхала вдруге».

Один зі свідків ДТП та, власне, її учасник, розповів, що в день події він їхав автомобілем «ВАЗ 2109» по вулиці Покровська позаду автомобіля «ЗАЗ» світлого кольору. На перехресті він пригальмував, оскільки йому здалося, що «ЗАЗ» збирається повертати ліворуч, після чого відбулося зіткнення цього автомобіля з чорною «Тойотою», а потім «Славутою» ударило його машину.

У підсумку, кобеляцькі служителі Феміди ухвалили визнати винуватою підсудну у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 ККУ та призначити їй покарання у виді 3 років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки.

На підставі статті 75 ККУ обвинувачену звільнили від відбування основного покарання, замінивши його на іспитовий дворічний строк.

Також із підсудної  стягнуть витрати на залучення експерта в сумі 1307,6 гривні.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 січня 2023, 11:10 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації