Вхід | Реєстрація

46 сесія Комсомольської міської ради п’ятого скликаня

24 березня у великій залі виконкому відбулося засідання 46-ї сесії п’ятого скликання.
На початку сесії міський голова С.А.Супрун та секретар міської ради Н.Р.Карпець привітали трьох жінок-комсомольчанок із визначною подією в їхньому житті – присвоєнням звання «Мати-героїня». Цю нагороду, відповідно до указу Президента України, отримали жінки, які не тільки народили, а й гідно виховали своїх дітей. Олена Олександрівна Білецька, Ольга Яківна Мізіна, Ксенія Миколаївна Огир – матері, які народили по п’ятеро дітей. Квітами та подарунками цих прекрасних людей вшанувала не тільки міська влада, а й колеги по роботі та рідні.
Ще одна приємна місія дісталася начальнику відділення управління Пенсійного фонду в м. Комсомольську С.Г. Нестеренко.Вона вручила дипломи переможцям огляду-конкурсу, що проводився Головним управлінням Пенсійного Фонду України в Полтавській області. Це два підприємства – товариство «Феррошлях» та ремонтно-будівельне підприємство «Кремінь».
Далі депутатський корпус провів процедуру голосування, за якою з-поміж десяти кандидатів на найвище звання «Почесний громадянин Комсомольська обрано чотирьох найдостойніших. 50-відсотковий бар’єр голосів подолали генеральний директор ВАТ « ПГЗК» В.В.Лотоус (34 голоси), заступник директора ТОВ « Феррошлях», депутат міської ради В. С. Афонін (25 голосів), голова ради клубу першопрохідців «Полтавська магнітка» В.Ф. Кубіков (24 голоси), заступник головного інженера управління капітального будівництва ТОВ «Ворскла-сталь» П.П. Василенко (23 голоси).
По питанню звітування депутатів Комсомольської міської ради доповіла секретар міської ради Н.Р.Карпець. Прийнято рішення рекомендувати депутатам звітувати перед своїми виборцями до 30 березня згідно із законом та повідомити про час і місце проведення звіту через ЗМІ або в інший спосіб.
На сесії були розглянуті фінансові питання, по яких доповідала начальник міського фінвідділу В.І.Баландіна. Депутати затвердили звіт про виконання міського бюджету за 2009 рік, який виконано на 105,3%. Щодо питання фінансування видатків міського бюджету в 2010 році прийнято рішення проводити фінансування щомісячно в межах 1/12 обсягу планових видатків міського бюджету на 2009р.
З питань освіти, культури, сім’ї було затверджено «Програму розвитку та підтримки сім’ї, охорони материнства та дитинства в м. Комсомольську на період до 2015року». Затверджено і Положнення «Про стимулювання талановитих і обдарованих дітей, міських творчих колективів та їх керівників, що є переможцями в галузі культури». Інформацію начальника міського відділу освіти І.В.Шошиної « Про стан харчування дітей в дошкільних навчальних закладах» прийняли до відома та затвердили вартість харчування дітей в дошкільних навчальних закладах:
   1.  - 7.50грн. в день для дитини ясельного віку(від 1 до 3-х років);
   2.   -10.60грн.в день для дитини садового віку(від 3-х до 6-ти років);
а також затверджена батьківська плата за харчування дітей:
   1.  -3.75грн. в день для дитини ясельного віку(від 1 до 3-х років);
   2.  -5.30грн. в день для дитини садового віку(від 3-х до 6-ти років).
Члени депутатського корпусу також прийняли до відома інформацію начальника департаменту економічног розвитку О.В.Овчіннікової про виконання Програми економічного та соціального розвитку м. Комсомольська за 2009рік. Зокрема, в ній зазначено: за обсягом реалізації промислової продукції на душу населення (80014,9 грн.) середньомісячною заробітною платою(2440грн.), фактичним рівнем зареєстрованого безробіття (0,6%) Комсомольськ посідає загальне 1 місце серед міст Полтавської області.
Депутатами на сесії були затверджені заходи по виконанню програм «Благоустрій міста Комсомольська» і «Розвиток міських доріг» на перше півріччя 2010року. А також прийнято рішення про передачу майна КП «Спецеко»: передати майно, згідно додатку до рішення, з балансу міського управління житлово-комунального господарства та приватного підприємства «Спецтранс» комунальному підприємству «СпецЕко» як внесок власника до статутного фонду для здійснення статутної діяльності.
З питань архітектури та містобудування жваве обговорення в депутатів викликало погодження місця розташування об’єктів підприємницької діяльностії по вул.Конституції. Наводились приклади того, як під виглядом торгівлі квасом підприємці продають пиво. Міський голова зауважив і про порушення правил дотримання тиші. Підтримав Сергія Андрійовича в цьому питанні й керівник ГО «Міська міліція» С.Хряпа. Деякі депутати відстоювали думку про неправомірність рішення ненадання дозволу на торгівлю. Після досить тривалих дебатів було прийняте рішення: комісійно розглянути всі пропозиції приватних підприємців.
На сесії були також прийняті рішення з питань землеустрою та передачу у власність земельних ділянок громадянам.

Автор: www.komsomolsk.org.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 квітня 2010, 10:07 | komsomolsk | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації