Вхід | Реєстрація

Чорнобиль. 24 роки по-тому

Безпрецендентна за масштабами і наслідками техногенна катастрофа 26 квітня 1986 року на 4‑му енергоблоці Чорнобильської АЕС визначена, як національна трагедія, що прирекла на страждання мільйони людей, породила тривогу за майбутне дітей, змінила довкілля і психологію людей. Вона продемонструвала абсолютну незахищеність людства перед глобальними техногенними катастрофами.
Час невпинною ходою віддаляє нас від цієї страшної Чорнобильської трагедії, але не загоює ран в учасників тих подій, у пам’яті яких вона залишила багато зарубок. Настає сумна дата гірких втрат і визначна 24‑та річниця безприкладного героїзму нашого народу. Ми схиляємо голови, віддаючи данину пам’яті і шани Героям — пожежним, тим хто першими захистив нас від чорнобильської біди. Хто 24 роки тому власним життям закрив світ від страшного радіаційного монстра, схиляємо голови перед пам’яттю тих, кого вже немає серед нас.
Чорнобиль продовжує свою руйнівну силу і сьогодні, нагадуючи нам про велику відповідальність перед тими, хто ціною власного здоров’я, ціною власного життя заплатив за чужі прорахунки і врятував прийдешні покоління українців.
Сьогодні хотілося б особливо відзначити наших колег — колишнього начальника Козельщинської 35‑ї пожежної частини  Бутенка Анатолія Андрійовича, командира відділення ПДПЧ-41 Савченка Валерія Олександровича, наших Героїв-чорнобильців, які разом з багатьма іншими полтавчанами, в перших рядах ліквідаторів виступили на боротьбу з радіаційною чумою. Ніхто не має права забути про їх мужній і героїчний вчинок. Про подвиг звичайних людей, які в сьогоденному проблематичному житті є нашими добрими знайомими, сусідами, друзями!
У ці дні ми звертаємося до усіх органів влади, трудових колективів, громадських організацій, благодійних фондів, усіх небайдужих громадян виявляти належну повагу, бути чуйними у розв’язанні проблем ліквідаторів аварії, тих працівників системи МНС, що власною самопожертвою зупинили чорнобильську ядерну катастрофу!.
24‑а річниця цієї страшної події минулого тисячоліття має ще раз привернути увагу всіх громадян до великої біди, що спіткала не тільки Україну. В ім’я життя на землі, спільними зусиллями треба долати її тяжкі наслідки, дбати про те, щоб подібне більше ніколи не сталося у майбутньому.
З нагоди 24‑ї річниці, з словами глибокої вдячності та поваги до вас, справжніх патріотів України, наші привітання і самі щирі побажання всього найкращого!

Автор: Віктор Попруга , начальник Козельщинського РВ ГУ МНС України в Полтавській області, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 квітня 2010, 10:49 | Козельщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації