Вхід | Реєстрація

Каскадери, каскадери!

Хто не пам’ятає ці слова з хіта групи «Земляни»? Всі ми захоплювалися смертельними трюками, які виконують у бойовиках та триллерах каскадери. Можливо, хтось думає, що каскадери – люди особливі, наділені надзвичайними якостями. І нам до них далеко. Помиляєтесь! Це саме що не є прості, звичайні люди. І живуть вони поруч з нами. З окремими ми й хочемо познайомити читачів.
А почнемо з того, що єгерська служба Кобеляцького мисливсько-рибальського господарства поставила собі за мету будь-що покласти край браконьєрським методам винищення мисливської фауни. Постійні нічні рейди по мисливських угіддях і дають нам можливість вживу зустріти кобеляцького каскадера. Ось кілька з них.
Сергій Ф., житель Ганжівки, на скутері, з рушницею наперевіс каскадерить по озимих посівах Підгорянської сільської ради. Його мета, як він каже, помститися лисицям, які зобижають домашню птицю. Благородно і почесно! Але ж такого права Сергій не має, бо для відстрілу лисиці є встановлені дні і терміни.
Потяг до каскадерства зародився і в кобелячан Сергія Ш. та Олега Б., які своїм полігоном обрали угіддя поблизу Красної. Озброєні до зубів, використовуючи власну «Славуту», вони, в екстазі, забули, що мають солідні посади в державних установах. І, мабуть, солідні оклади, на які можна дозволити собі купити шматок м’яса, а не ганятися за дармовою зайчатиною. Соромно!
Справжню майстерність у водінні автомобіля по полях, байраках і ріллі показали гості з Ляшківки Царичанського району. Жителі сіл Мартинівка, Миколаївка, Сінного споглядали однієї ночі справжню «Формулу-1». Куди там Шумахеру! Жаль, що непрохані гості зуміли втекти в своє село, та є надія, що вони понесуть покарання, так як наші колеги з Царичанки зуміли їх «вичислити». Є сподівання, що більше в «гості» без запрошення вони не з’являться.
Не буду описувати інші нічні пригоди з каскадерами. Всі ці люди однієї масті: хамовиті, з відчуттям безкарності. Та хочеться застерегти і їх, і тих, хто продовжує браконьєрити, але ще не спіймався. Всьому приходить кінець! А також зарубайте собі на носі, «шановні» браконьєри, що є кримінальна відповідальність за незаконне полювання. За незаконний відстріл диких тварин і птахів існують досить високі штрафні санкції (до 20 тисяч гривень). А використання транспорту, зброї та інших заборонених засобів знищення дичини ще й усугубить справу.
Хочу також, щоб цей матеріал дійшов до окремих жителів райцентру і сіл нашого району (особливо це стосується деяких  осіб із сіл Мартинівка, Миколаївка, Чкалове, Свічкареве) – ми володіємо інформацією про браконьєрську «діяльність» у мисливських угіддях і рано чи пізно їхні імена стануть відомими не тільки землякам, а й відповідним органам.
І повірте, ми не зупинимось!  А маючи підтримку з числа активістів нашого мисливського Товариства, працівників правоохоронних та природоохоронних органів, виловимо каскадерів, а також петельщиків, капканщиків. Одним словом, злісних браконьєрів.

Автор: Валентин ПАНІЧЕВСЬКИЙ, директор Кобеляцького ГМРГ, почесний член УТМР; «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 квітня 2010, 10:55 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації