Вхід | Реєстрація

Козельщинський ухилянт отримав умовний термін

Козельщинський ухилянт отримав умовний термін

Чоловік ухилявся від мобілізації, за що потрапив до суду.

9 січня суддя Козельщинського районного суду ухвалив вирок у справі щодо ухилення від призову за мобілізацією.

Відповідно до матеріалів справи, уродженець Козельщини, перебуваючи на обліку військовозобов`язаних, 21 червня пройшов військово-лікарську комісію, якою був визнаний придатним до служби в армії.

18 жовтня підсудний отримав повістку і особисто підписав розписку про її отримання. При врученні документу його проінформували про необхідність прибути до воєнкомату наступного дня для відправлення до військової частини та наслідки неявки за загальною мобілізацією.

Однак, житель  Козельщини, не маючи права на відстрочку та без поважних причин, свідомо не прибув у воєнкомат 19 жовтня.

Як вказано в судовому документі, своїми діями він ухилився від мобілізації та порушив статтю 65 Конституції України, Указу Президента України «Про загальну мобілізацію» та ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

3 січня між обвинуваченим та прокурором уклали угоду про визнання винуватості. Ухилянт повністю визнав свою вину у вчиненні злочину, передбаченого статтею 336 ККУ «Ухилення від призову за мобілізацією». Сторони узгодили міру покарання обвинуваченому у вигляді 3 років позбавлення волі, а на підставі статті 75 ККУ звільнили від відбування покарання з випробуванням.

Минулого понеділка Козельщинський суд ухвалив затвердити угоду про визнання винуватості від 3 січня. Визнати підсудного винуватим у вчиненні злочину з покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки. Та, як прохав прокурор і сторона захисту, підсудного звільнили від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.

Тепер ухилянт має періодично з`являтися для реєстрації до органу з питань пробації, повідомляти його працівників про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з органом із питань пробації.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 січня 2023, 13:28 | Козельщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації