Вхід | Реєстрація

Повінь почалася. Але перейматися не варто

Багатьма очікувана і прогнозована повінь на річці Ворскла почалася минулого тижня. Але, як запевняють районні чиновники, причин для тривоги у жителів райцентру абсолютно немає.
До початку розливу Ворскли Новими Санжарами вперто ходили історії про колишні небувалої величини і сили паводки. Одні новосанжарські старожили розповідали про випадок, коли розлив ріки дійшов аж до центральної аптеки! Інші пригадували роки, коли річка підпирала знизу підвісний місток. Але, як з’ясувалося, цього року очікувати на якісь надзвичайні водні катаклізми новосанжарцям не доведеться.
В цьому журналіст «ЕХО» переконався після зустрічі із заступником голови райдержадміністрації Віктором Куцем, який постійно тримає на контролі «паводкове» питання.
— За вчорашній день вода у Ворсклі піднялася на 10 сантиметрів, — повідомив Віктор Іванович. — Всього ж із 23‑го березня рівень води зріс на 1,8 м. Підняття рівня води є абсолютно некритичним, тому причин для хвилювання немає. До будинків чи дворів річкова вода не дісталася, єдине — це перелила дорогу, яка веде до одного з корпусів медичного центру «Нові Санжари».
Також Віктор Куць повідомив, що найближчими днями збираються розчистити Ворсклу перед мостом у селі Кунцеве — прибрати сміття, гілки та дерева, аби не спровокувати створення затору і підняття рівня води. Щодо розливу води у малих річках району чиновник зазначив, що вони вже вичерпали свій ресурс і незабаром вода у них почне спадати.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 квітня 2010, 11:02 | Нові Cанжари | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації