Вхід | Реєстрація

В Біликах розгорнули рекордний прапор України

В Біликах розгорнули рекордний прапор України

У селищі під час відзначення Дня Соборності України відбулася урочиста хода. Її учасники несли величезне знамено площею в 150 квадратних метрів.
Подія відбулася 20 січня. Саме в цей день у Біликах вирішили провести урочистості з нагодини одного із головних державних свят — Дня Соборності України

У цей день у селищі Білики провели урочитсту ходу. Її учасники, а їх було більше трьохсот чоловік, несли в руках величезний Державний прапор. Розміри полотнища  —  50 на 3 метри.

Як розповіла редакції співробітниця гуманітарного відділу селищної ради Олена Олефірова,  ідея пошиття такого прапора виникла ще рік тому. Тоді, за її словами,  білицький селищний голова Микола Скрильник об’їздив ледве не всі спеціалізовані підприємства Полтавської області в пошуках підрядника, який зможе виконати подібне специфічне замовлення. І, зрештою, тканину для пошиття величезного стягу замовили через Інтернет. А шили його вже в самих Біликах у швейному цеху, що працює в селищі.

За словами Олефірової,  ніхто не ставив перед собою завдання поставити якийсь рекорд. Хоча, якщо проштудіювати відкриті джерела і зробити певні порівняння, то білицький прапор  можливо  і є одним із найбільших в Полтавській області чи навіть Україні.

Для прикладу: у серпні 2021 року в Києві на флагштоці підняли Державний прапор розміром 16 на 24 метри. Найбільший в’язаний прапор виготовлений у Чернігові в 2022 році. Його розміри — 30 метрів 54 сантиметри на 20 метрів 20 сантиметрів.

 

Не дивлячись на гігантські розміри білицького прапора, під час святкової ходи навіть виникла невеличка тиснява. Надто багато бажаючих було пронести рекордне знамено.

Процесія вирушила від селищної гімназії № 1, пройшла по вулиці Миру. Коли прапор принесли до селищного Будинку культури, то процесія розтяглася від входу в будівлю і аж до проїжджої частини вулиці Кобеляцької.

Попереду процесії несли кошик із букетом соняшників. Його поклали до підніжжя пам’ятнику Шевченку.

У ході всього заходу його учасники скандували патріотичні гасла.


22 січня Україна відзначає День Соборності. Цього дня в  1919 році на Софійській площі в Києві був проголошений Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) й Західно-Української  Народної  Республіки (ЗУНР).

День Соборності дістав офіційний статус свята лише в 1999 році.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації