Вхід | Реєстрація

Золото та поламані руки

Золото та поламані руки
На Чемпіонаті України з армспорту юні кобеляцькі спортсменки завоювали шість медалей і зламали суперницям дві руки.
25–27 березня в обласному центрі, на базі Полтавської державної аграрної академії проходив Чемпіонат України з армспорту серед юнаків, а також юніорів та ветеранів. До складу юнацької збірної Полтавщини потрапили 14 спортсменів із Кобеляцького району, із них — десять представниць прекрасної половини людства. Прекрасної, але ні в якому разі не слабкої. Адже дівчата продемонстрували ледве не чоловічу міць та витривалість.
Кобеляцькі хлопці-армреслери, хоча й дуже старалися, але не дотягнули до призових місць. Та їх виступ теж сміливо можна назвати вдалим. Щоб зійти на п’єдестал пошани Івану Лебедю, Сергію Осадчуку, Олександру Дергунову та Ігорю Масичу не вистачило лише досвіду й удачі. Натомість, більш досвідчений армреслер, вихованець Кобеляцької ДЮСШ Олег Дудко, який нині навчається в Полтаві, зайняв третє місце в боротьбі на праву руку.
Повертаючись до виступу наших дівчат, потрібно відзначити, що вони по закінченню змагань стали справжніми «зірками» у полтавських телевізійників. Десятки відеокамер та фотооб’єктивів були націлені саме на них. І не лише тому, що кобеляцькі спортсменки дуже симпатичні. Вони ще й відборолись на «відмінно». Хоча перед початком змагань ніхто, крім самих дівчат та їх тренера Артема Письмака не вірив у їх можливий успіх. Адже їх суперницями були надзвичайно титуловані спортсменки. Деякі з них займали призові місця навіть на чемпіонатах світу. Та не дивлячись на титули та звання суперниць, кобеляцькі другорозрядниці викликали в їх стані справжню паніку та фурор серед глядачів і журналістів.
Вже в першому поєдинку учениці кобеляцької школи № 2 Маринці Левченко довелось боротися із представницею Криму, яка була призеркою чемпіонату світу серед юнаків. А кобелячанка взяла і без проблем здолала фаворитку змагань. У фіналі, куди пробилась Левченко, їй знову довелось боротись із кримчанкою. Цього разу Марина програла. Та й друге місце в Україні — це беззаперечний успіх. Також другою стала учениця Аграрного ліцею Вікторія Лисова.
Ну, а виступ іншої ліцеїстки Марини Малько без перебільшення став жахом для її суперниць. У двох із них після поєдинків лікарі зафіксували переломи рук. А Марина стала чемпіонкою України.
Потрібно відзначити і виступи Віки Парагіної, Валерії Лукашук, Юлії Курись, Анни Варич, Лідії Дриги. Серед старших дівчат Лілія Куба і Галина Хряп лише трішки «не дотягли» до п’єдесталу пошани, зайнявши четверті місця.
У загальному заліку збірна Полтавської області була поза конкуренцією і зайняла перше місце в Україні. У значній мірі цей успіх став можливим завдяки красивим і сильним кобеляцьким дівчатам.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 квітня 2010, 11:29 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації