Вхід | Реєстрація

Білицьку територіальну громаду відвідали швейцарці

Білицьку територіальну громаду відвідали швейцарці

19 січня в Білицькій територіальній громаді побував представник Швейцарської агенції з розвитку Посольства Швейцарії в Україні, повідомили в пресслужбі селищної ради.

Гість зустрівся із заступником гендиректора агрофірми «Добробут» Анатолієм Таранушичем, білицьким селищним головою Миколою Скрильником  і з директором комунального підприємства «Білики-Агро» Віталієм Трояном та працівниками консервного цеху КП.

Завдяки співпраці зі Швейцарською агенцією, у Білицькій ОТГ реалізовується проєкт «Доставка продуктів у громади, де проживають внутрішньо переміщені особи через стимулювання місцевої економіки». Його особливість заключається в тому, що персонал підприємства складається виключно з переселенців.

Як розповіла працівниця консервного цеху Тетяна, до переїзду в Білики вона мешкала в Енергодарі. Під час отримання гуманітарної допомоги  жінка запропонувала свої послуги в якості волонтера. Через кілька днів її запросили у консервний цех  КП «Білики-Агро». Загалом у цеху працюють 10 чоловік, які приїхали в Білицьку громаду з різних областей України.

Очільник ОТГ Микола Скрильник розповів присутнім, що зараз на території громади мешкають 2500 переселенців, яким селищна рада постійно видає гуманітарку, куди входить і продукція консервного цеху. І наголосив, що готові продовжити співпрацю зі Швейцарською агенцією.

Представник агенції відзначив, що проєкт направлений не лише для того, аби забезпечити роботою внутрішньо переміщених осіб, а й підтримати місцеву економіку. І додав, що сприятиме впровадженню таких проектів і в майбутньому.

Громадяни Швейцарії передали біличанам два генератори для електропостачання об’єктів критичної інфраструктури ОТГ.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2023, 15:21 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації