Вхід | Реєстрація

Міністерський лохотрон

«Приучили язик свой говорить ложь, лукавствуют до усталости».
Иеремия 9–5

27 березня 2010 року на «5 каналі» ТБ було інтерв’ю з міністром ЖКГ О. Поповим. Йшлося про реформи у сфері ЖКГ і про проблеми у сфері надання послуг. На думку міністра, єдиним виходом із складної ситуації з житловим фондом є створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). В усіх інших випадках, вважає міністр, будь-які кошти будуть розкрадатися. Дещо дивна заява, якщо згадати, що уряд проголосив боротьбу з корупцією ледь не головним завданням. Міністр наголосив, що кошти для ремонту і реконструкції житла та інженерних мереж будуть виділятися лише для тих будинків, мешканці яких створять ОСББ на правах юридичної особи. Іншими словами, житло із власності територіальної громади повинно перейти у такий собі колгосп у вигляді кооперативу. Ціль, як завжди,  класична, поділяй і володарюй. На такі граблі ми вже наступали. Нас робили власниками підприємств, колгоспного майна.  У власності народу залишилося останнє - житло. Міністр наголошує, що термін надання допомоги тим, хто створить ОСББ, буде обмежений, наприклад, 2012 роком. Тож, поспішайте.
Почувши таку заяву, наш народ, як завжди нічого не розуміючи, почне «займати чергу» аби швидше стати власником будинку та отримати фінансову допомогу. Люди добрі, є таке прислів’я: «Сім раз відмір і раз відріж». А є ще й інше: «Лисиця може змінити окрас і навіть шкіру, але не може змінити своєї сутності». Не поспішайте перед батька в пекло, не лізьте в мишоловку, в яку вас заганяють під приводом турботи про вас. Повіривши владі, ви попадете в кабалу, а в перспективі можете залишитися без житла. Тим більше, що новий житловий кодекс буде захищати не вас, а олігархів. Вам не віриться? Прийде час - переконаєтесь. Буржуазна влада за визначенням, не може турбуватися про вас, не маючи від цього зиску для себе. Невже ви й досі цього не зрозуміли? Більше того, міністр примовився, що для новацій будуть залучатися й іноземні інвестиції, а це означає, що власниками вашого житла стануть навіть не доморощені олігархи, а іноземні.
Читала, що президент РФ Д. Медведєв у свій час винайшов спосіб, як держава може стати співвласником акціонерного товариства.Приведу цитату: «Властный орган, не нарушая закона, может стать соучредителем и совладельцем акционерного общества — взносом в уставной капитал полагающуюся этому органу власти арендной платы». («… именно он одним из первых в Петербурге, если не во всей России, придумал, как власть может «войти» в акционерное общество, не нарушив существующих законов — не землей, а арендной платой за землю...»- «Санкт-Петербургский курьер», 6 ноября 2003)». Отже був винайдений спосіб, як контролювати приватні підприємства державою.
У нас же все робиться з точністю до навпаки. Держава скидає з себе відповідальність за збудоване вашим горбом і залучає іноземні і приватні кредити і інвестиції у створений вами ОСББ. Пройде не так багато часу і ви опинитися у повній залежності від тих, хто вам у свій час «допоміг». Пеняти варто виключно на самих себе. Наперед знаю, що попередження мої марні, бо народ залюбки вірить у різні МММ, Єліта-Центри, кредитні спілки і, що дивно, не кається, а вперто не вірить здоровому глузду і очевидним речам.
Для тих, хто не байдужий до своєї долі і долі дітей та онуків, радила б обраній вами міській владі, яка буде агітувати вас залазити у мишоловку, відповідати:  «Якщо ви так турбуєтеся про народ і хочете допомогти, чому не допоможете без всяких ОСББ. Навіщо потрібна реєстрація юридичної особи у вигляді ОСББ. Вигадайте інший спосіб надати кошти, а ми проведемо збори, вирішимо, як їх раціонально розподілити і витратити, складемо кошторис і відповідний акт виконаних робіт і напишемо у газету вам подяку». Думаєте, вам нададуть розумне роз’яснення? Ні, вам пояснять, що без реєстрації ОСББ, як юридичної особи, ви нічого не отримаєте. А все це тільки тому, що справжньою ціллю еліти є не надання вам допомоги, а шахрайська задумка загнати вас у кооператив — ОСББ, перерахувати вам на рахунок певну кількість грошей і робити потім з вами все, що належить робити з рабами, бо саме такими ви станете, полізши за безкоштовним сиром. Невже це не є очевидним? Крім того, буде повністю розтягнута матеріальна база підприємства, яке раніше житло обслуговувало.
А ще майте на увазі, що балансова вартість житла, про це вже писалося, мізерна і надана вам «допомога» буде її переважувати. А звідси робіть висновок, хто ж насправді буде власником житла.

Автор: Депутат міськради Людмила Пряхіна, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 квітня 2010, 11:40 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації