Вхід | Реєстрація

Черговий штраф для кобеляцького «Водоканалу»

Черговий штраф для кобеляцького «Водоканалу»

Водоканал Кобеляцької громади зобов’язали сплатити 650 тисяч гривень за використання підземних свердловин без дозволу.

Господарським судом Полтавської області задоволено позов Решетилівської окружної прокуратури про стягнення з комунального підприємства «Водоканал Плюс» Кобеляцької громади понад 650 тисяч гривень збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

Відповідно до матеріалів судового реєстру, упродовж квітня 2020 – серпня 2021 років підприємством без спеціального дозволу на користування надрами здійснено забір більше 600 тисяч кубометрів води з 13 підземних свердловин, розташованих у місті, чим завдано державі збитків на вказану суму.

Довідково: Кодексом України про надра та Водним кодексом України передбачено обов’язок отримання суб’єктами господарювання як дозволу на спеціальне водокористування, так і спеціального дозволу на користування  надрами. Спеціальний дозвіл на користування надрами дає право на видобування підземних вод, дозвіл на спеціальне водокористування — право на їх використання.

27 січня рішення суду набрало законної сили.


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 січня 2023, 14:13 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації