Вхід | Реєстрація

Рибний конкурс

Рибний конкурс
Не завжди народні прикмети співпадають з реаліями. Знані рибалки кажуть, що погана рибка, погана й юшка. Та на районних змаганнях з підлідного лову риби, які організувала і провела районна рада УТМР, було доведено зовсім протилежне.
Риба, заздалегідь знаючи про ці змагання з оголошень у пресі, спокійно насолоджувалася різноманітними стравами, що значились у меню кожного рибалки: тут тобі й запашна макуха, і «Мівіна», «Галіна Бланка». А на гачках чого тільки не теліпалося: мотиль, опариш, печінка, мормишка, ковбаса, сало і…
Одним словом, все було добре, навіть погода порадувала справжнім весняним теплом, а з неба долітали урочисті перегуки лебедів, гусей та іншої птиці, що повертається до рідних домівок з теплих країв.
До учасників змагань з теплим словом звертається голова районної ради УТМР, почесний член УТМР Валентин Панічевський. Він бажає всім «ні щучки, ні чешуйки!».
Отримавши інструктаж з правил поводження на льоду та ознайомившись з умовами змагання, конкурсанти приступили до справи. Після здійснення обов’язкових ритуальних маніпуляцій, кожен рибалка почав виловлювати чемпіонське звання. А воно в цей день не дуже хотіло попасти на гачок. Та попри все, після закінчення відведеного часу судді оголосили чемпіона 2010-го року з підлідного лову риби. Ним став Анатолій Ященко з Мідянівки, другий — Юрій Іванішин з Куст-КущІв, а Богдан Царичанський «виловив» в ополонці почесну «бронзу».
Не залишились осторонь від нагород і команди: Куст-Кущівська, Бутенківська, Золотарівська, Канавська. Подяки та дипломи отримали ветерани рибальської справи Микола Мельник та Володимир Демченко з Кобеляк — відомі лікарі, ветерани праці, ветерани нашого Товариства, шановані люди.
Окрему подяку отримали знані кулінари з Світлогірського, які під чуйним керівництвом голови місцевої первинної організації УТМР Анатолія Чумака приготували таку юшку, що пальці не тільки оближеш, а й відкусиш. Приз вручили і юному рибалці з Бутенок Максим у Ткаченко. Він разом з батьком Юрієм отримав стільки позитивних вражень, що прямо на льоду вирішив стати членом УТМР.
А Михайло Самойленко, голова секції спортивного та любительського рибальства Кобеляцької райради УТМР, отримав у відповідь слова подяки від усіх рибалок за організоване свято.

P. S. До відома всіх любителів рибальства: з квітня до початку червня проходить нерестовий період. В цей час вилов риби заборонений, крім лову однією вудкою з одним гачком з берега в межах населеного пункту. Слід також повідомити про те, що штрафні санкції за незаконний вилов риби значно підняті, а за грубі браконьєрські методи вилову риби можна й статтю в КК України «придбати»!

Автор: Дмитро Срібний, старший єгер Кобеляцького ГМРГ, Почесний член УТМР


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 квітня 2010, 12:06 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації