Вхід | Реєстрація

У Світлогірському комунгоспі замінили керівника

У Світлогірському комунгоспі замінили керівника

Про це та про інші новини місцевих комунальних підприємств редакції розповів Сергій Ткаченко, директор кобеляцького «Водоканалу Плюс».

Приводом для розмови стало повідомлення, що з’явилося в ЗМІ минулого тижня. У ньому йшлося про те, що Господарський суд за позовом Решетилівської прокуратури зобов’язав кобеляцьке комунальне підприємство відшкодувати чергову суму збитків на користь держави.

Цитата: «....Господарським судом Полтавської області задоволено позов Решетилівської окружної прокуратури про стягнення з комунального підприємства «Водоканал Плюс» Кобеляцької громади понад 650 тисяч гривень збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів».

Відповідно до матеріалів судового реєстру,  упродовж квітня 2020-го — серпня 2021 років підприємством без спеціального дозволу на користування надрами здійснено забір більше 600 тисяч кубометрів води з 13 підземних свердловин, розташованих у місті, чим завдано державі збитків на вказану суму.

Нагадаємо, що «Водоканал Плюс» уже сплачує на користь держави більше мільйона гривень у якості відшкодування збитків та накладених санкцій. Рахунки підприємства заарештовані. І тут — чергове рішення, чергові санкції.

Директор «Водоканалу Плюс» Сергій Ткаченко, попри таку невтішну інформацію, налаштований досить оптимістично. Він, коментуючи ситуацію, повідомив, що юристи підприємства підготували і подали апеляцію на рішення Господарського суду. Окрім того, вони готують так званий регресний позов до суду. Підприємство проситиме, аби збитки відшкодовував колишній керівник, за часів якого й виникла ситуація, коли комунальники не мали дозволів на добування води і користування надрами. Адже, поки що за всі завдані діяльністю, точніше, бездіяльністю, колишнього керівництва підприємства і міста платить комунгосп, а в кінцевому результаті — рядові споживачі.

Сергій Ткаченко в розмові визнав, що дуже поганою є фінансово-економічна ситуація в комунальному підприємстві «Переволочанське», що обслуговує Світлогірське. Там існує заборгованість, як по оплаті енергоносіїв, так і по зарплаті працівникам.

У кінці-кінців, керівництво Кобеляцької громади було змушене вдатися до, так званих, кадрових рішень. У «Переволочанське»  призначили нового керівника. Ним став тепер уже колишній майстер «Водоканалу Плюс» Роман Партика.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 лютого 2023, 17:27 | Кобеляки | Суспільство
1. Serjii / 10 лютого 2023, 14:11
"У кінці-кінців, керівництво Кобеляцької громади було змушене вдатися до, так званих, кадрових рішень. У «Переволочанське» призначили нового керівника." - Серйозно? Призначення нового креівника вирішить проблему? ... Вижили чоловіка, який сумлінно працював більше 20 років, душу вложив в те Переволочанське, а його ногою під зад ...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації