Вхід | Реєстрація

140 тисяч гривень за 20 кілограмів риби

140 тисяч гривень за 20 кілограмів риби

Сплатить мешканець Дніпропетровщини за використання на воді заборонених засобів лову.

16 січня завершився розгляд справи стосовно чергового браконьєра, який у природоохоронній зоні ловив рибу сітками.

У судовому вироку, оприлюдненому Кобеляцьким райсудом, йдеться, що увечері 2 листопада уродженець села Павлівка Дніпропетровської області прибув на берег Кам`янського водосховища, неподалік села Придніпрянське. Не маючи належного дозволу, у межах регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський» чоловік вирішив наловити для себе риби. На гумовому човні він вийшов на водойму та проплив близько 200 метрів, де виставив три риболовні сітки, після чого повернувся на берег.

Два дні потому підсудний повернувся по сітки. У цей момент його виявив інспектор Полтавського рибоохоронного патруля.

Усього в браконьєрські сітки потрапило 19,9 кілограма риби. Зокрема, 45 карасів, 3 щуки, 2 лящі, по одному лину, краснопірці та окуню. Своїми діями підсудний заподіяв істотну шкоду водним біоресурсам на загальну суму 129 195 гривень.

Таким чином, обвинувачений вчинив кримінальний проступок, передбачений частиною 1 статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

У суді обвинувачений визнав себе винним у пред`явленому обвинуваченні, підтвердив фактичні обставини, вказані в обвинувальному акті, від дачі показань відмовився. Цивільний позов визнав повністю.

16 січня служителі Феміди ухвалили визнати підсудного винуватим та призначити покарання у виді обмеження волі на строк три роки. Щоправда, за щире каяття його  звільнили від відбування покарання, замінивши його іспитовим строком на один рік.

Речові докази (надувний човен, два алюмінієві весла, три риболовні сітки) будуть знищені.

Також правопорушник поповнить спеціальний фонд охорони навколишнього природного середовища Кобеляцької міської ради на 129 195 гривень.

Крім того, підсудний сплатить на користь держави послуги експерта, оцінені в 11 326,20 гривні.

От таким для горе-рибалки видалося тихе полювання  із сітками.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2023, 14:24 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації