Вхід | Реєстрація

Копельцю продовжили запобіжний захід

Копельцю продовжили запобіжний захід

Ще два місяці екс-міський голова Кобеляк буде виконувати певні зобов’язання, накладені на нього судом.

У вівторок, 14 лютого, відбулося чергове судове засідання по розгляду кримінальної справи, обвинуваченим у якій є колишній кобеляцький міський голова.

Цього разу судове засідання було досить коротким. Справа в тому, що в суд не з’явився один зі свідків.

Весь процес засідання обмежився виключно розглядом клопотання прокуратури. Представник обвинувачення прохав суд продовжити термін дії запобіжного заходу стосовно обвинуваченого. Уже кілька місяців Олександр Копелець перебуває під особистим зобов’язанням. Це — найлегша міра запобіжного заходу, передбачена українським законодавством. Вона зобов’язує Олександра Олександровича з’являтися в суд і прокуратуру, повідомляти про зміну місця проживання чи місця роботи, утриматися від спілкування зі свідками в кримінальній справі.

Адвокат Людмила Дігтяр прохала суд відмінити особисте зобов’язання для її підзахисного. Аргументувала це тим, що Копелець не порушував своїх обов’язків перед судом.

Сам Олександр Олександрович вчергове назвав справу проти нього сфабрикованою прокуратурою. На його думку, ніхто із допитаних свідків не дав показань, що підтверджують його провину перед законом. Копелець висловив думку, що прокуратура не забезпечує прибуття свідків навмисно, аби «затягти» процес, і попрохав суддю якнайшвидше призначити наступне судове засідання.

Натомість представник прокуратури Віталій Карпенко аргументував, що запобіжний захід і передбачений саме для того, аби обвинувачений не порушував законодавство в подальшому.

Врешті, суддя Людмила Назарьова прийняла рішення задовольнити клопотання прокуратури продовжити Копельцеві термін дії запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання ще на два місяці.

Наступне судове засідання відбудеться 6 березня.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 лютого 2023, 13:20 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації