Вхід | Реєстрація

Білицькі підприємці почали отримувати «грантове» обладнання

Білицькі підприємці почали отримувати «грантове» обладнання

У 2022 році кілька білицьких та кобеляцьких підприємців взяли участь у конкурсі бізнес-проектів, що проводився за сприяння агрохолдингу «Астарта-Київ», Благодійного фонду «Повір у себе» та німецького банку DAG.

Німецький банк виділив певну суму грошей для забезпечення продовольчої безпеки різних регіонів України. Підприємці, які подали свої проекти для участі в конкурсі, претендували на те, щоб виграти грант у сумі 12 тисяч євро. На ці кошти можна було отримати обладнання чи технології для розвитку свого бізнесу.
Окрім актуальності і адекватності бізнес-плану, грантодавці вимагали дотримання кількох обов’язкових умов.

Перше. Бізнес мав працювати виключно у сфері вирощування, виробництва чи переробки продовольчої продукції.

Умова друга. Десять відсотків майбутньої продукції, бізнесмен зобов’язувався передавати у так званий «продовольчий банк» громади,  на території  якої він працює.

Тобто, якщо вартість обладнання, яке отримав підприємець, становить 400 тисяч гривень, то протягом року він має передати на потреби громади виробленої продукції на 40 тисяч.

Ми вже повідомляли, що в конкурсі взяли участь і кобеляцькі та білицькі підприємці. І п’ятеро  з них отримали грантову підтримку.

Наталія Левонтівцева, яка опікується впровадженням  у  життя грантових програм за участю холдингу «Астарта», прокоментувала:

— Білицькі хлібопекарі обладнання вже отримали в повному обсязі. Воно вже працює. І уже в лютому продовольчий банк Білицької громади почне поповнюватися випічкою, виготовленою за допомогою нового обладнання. Катерина Скрильник днями отримає ємність для перевезення молока. А після цього — усе, що необхідно по технології, аби виготовляти сири. А ось теплиці наші переможці, а це «Білики-Агро» та Ірина Бабич,  отримають і встановлять із настанням справжнього тепла. Сезонний фактор тут ніхто не відмінить. Через кілька тижнів закінчить ремонтні роботи і встановить нове обладнання і кобелячанин Марк Рибалко.

Наталія Левонтівцева висловила впевненість у тому, що програма із надання грантів для забезпечення продовольчої безпеки місцевих громад буде лише розширюватися.

Гранти отримали:

  1. ФОП Калініченко Віктор  —  пекарня в селищі Білики. Отримали: генератор 11 кВт, генератор 5,5 кВт, піч подова для хліба, двокамерний холодильник.
  2. Комунальне підприємство «Білики-Агро», директор Троян Віталій. Отримує: теплиця каркасна з обігрівом взимку, чотири інкубатори для птиці із закладкою одночасно 500 яєць та два інкубатори на 1000 яєць.
  3. ФОП Бабич Ірина — ягідна ферма с. Бутенки. Отримує тепличний комплекс  із обігрівом взимку.
  4. ФГ «Володар-С», Скрильник Катерина  — виробництво м’яких, твердих сирів, творогу. Отримує обладнання для транспортування молока.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2023, 16:05 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації