Вхід | Реєстрація

Єврокомісія представила десятий пакет санкцій проти росії

Єврокомісія представила десятий пакет санкцій проти росії

Європейська Комісія офіційно представила 10-й пакет санкцій ЄС проти росії у відповідь на її агресію проти України. Запропонований пакет санкцій містить торговельні заборони та контроль за експортом технологій на суму 11 мільярдів євро, заявила Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. 

«Протягом майже року російська загарбницька війна сіє смерть і руйнування. Жорстока путінська війна точиться не лише на полі бою — він ще й люто атакує мирних жителів. Агресор мусить заплатити за це. Сьогодні ми підсилюємо тиск 10-м пакетом санкцій. Перше, ми пропонуємо подальші заборони експорту на суму понад 11 мільярдів євро, щоб залишити російську економіку без критично важливих технологій і промислових товарів», – заявила Урсула фон дер Ляєн, представляючи новий пакет санкцій. 

Європейська Комісія пропонує запровадити обмеження, які стосуватиметься банківського сектору, доступу до технологій подвійного призначення та передових технологій. Додаткові торговельні заборони на експорт до ЄС мають охопити 47 електронних компонентів, знайдених у захоплених російських системах озброєння, включаючи вертольоти, автомобілі, ракети та безпілотники.

Новий пакет розроблений з метою завдати сильного удару по російському військовому і оборонному сектору, відповідальному за розробку безпілотників, націлених на цивільне населення і цивільну інфраструктуру. Це включає повну заборону експорту для іранських підприємств, які беруть участь у виробництві та постачанні безпілотників до росії.

Пропонується також внесення до санкційного списку низки російських пропагандистів і воєначальників.«Зрештою, борячись з обхідними діями, ми тісно співпрацюємо з державами-членами, суб'єктами господарювання та партнерами. Наш спеціальний представник Девід О'Салліван працює з третіми країнами, щоб забезпечити ретельне виконання санкцій і запобігти обхідним діям. А наступного тижня ми організуємо Форум координаторів санкцій, на якому для зміцнення зусиль із забезпечення виконання санкцій зберуться представники наших міжнародні партнери та держав-членів. Разом ми все міцніше затягуємо росії зашморг. Я закликаю держави-члени швидко прийняти цей новий пакет санкцій. Наша мета полягає в тому, щоб разом із нашими партнерами з «Великої сімки» ввести важливі додаткові санкції до 24 лютого — коли мине рівно рік після того, як Путін почав свою імперську війну», – наголосила Президентка Єврокомісії.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 лютого 2023, 13:41 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації