Вхід | Реєстрація

Візит Джо Байдена до України: подробиці

Візит Джо Байдена до України: подробиці

Президент США Джо Байден прибув до України з неанонсованим та досить неочікуваним візитом. З 2008 року, коли приїжджав Джордж Буш, це перший візит такого рівня

Основна інформація про візит американського президента

Приїзд Джо Байдена до Києва вже називають історичною подією - і це цілком справедливо. Цей візіт дає потужний сигнал щодо позиції Штатів та їхніх партнерів. Докладніше дізнатися про візит Байдена можливо прочитавши новини на Мета.

Незважаючи на те, що підготовка до приїзду почалася дуже давно, офіційне підтвердження з'явилося не одразу. Що відомо:

  • Джо Байден приїхав до Києва поїздом з сусідньої Польщі, візит до якої він запланував досить давно. В ЗМІ неодноразово з'являлися повідомлення про те, що український президент поїде до нього на зустріч;
  • разом з Володимиром Зеленським президент США вшанував пам'ять героїв Небесної Сотні;
  • невідомо, чи зміниться графік Джо Байдена після візиту до Києва, оскільки в офіційному плані анонсовано його вранішню зустріч із Анджеєм Дудою 21 лютого.

Візит американського президента до останнього був секретним - за офіційними даними він залишався у Вашингтоні тоді, коли насправді вже був у Польщі. А ось інформація про те, що Джо Байден виїхав з Києва, з'явилася на сайті Білого Дому практично одразу.

Чому візит Байдена до України важливий: думка експертів

По-перше, він має велике символічне значення, оскільки демонструє, на чиєму боці знаходиться Америка. Звичайно, це сигнал надзвичайної потужності.

По-друге, під час цієї особистої зустрічі було досягнуто кілька історичних домовленостей, подробиці про які стануть відомі пізніше.

По-третє, американський президент "привіз" із собою фінансову допомогу Україні на кілька сотень мільярдів доларів. Вона була анонсована їм особисто.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 лютого 2023, 12:31 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації