Вхід | Реєстрація

«Пастух» із саморобною рушницею

«Пастух» із саморобною рушницею

Житель Світлогірського отримав умовний термін за те, що п’яним розгулював вулицями населеного пункту з двохствольною вогнепальною зброєю, виготовленою кустарним способом.

2 лютого в Кобеляцькому районному суді завершився розгляд справи стосовно мешканця Кобеляцької громади, якого обвинувачували у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 263 ККУ «Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї…».

Згідно із судовими матеріалами, на початку вересня минулого року підсудний, перебуваючи на пастівнику в Світлогірському, знайшов на землі предмет, ззовні схожий на саморобний пристрій для стрільби. Довго не роздумуючи, світлогірець забрав його і зберігав удома.

9 січня, будучи на підпитку, підсудний взяв зброю і рушив населеним пунктом. На вулиці Ярослава Мудрого його помітили представники добровільного формування. Під час перевірки документів у порушника виявили двохствольну «рушницю», виготовлену саморобним способом. Відповідно до експертного висновку, із такого пристрою можна стріляти комбінованим зарядом зі снарядом діаметром до 5,7 міліметра.

Уже 24 січня між прокурором Кобеляцького відділу Решетилівської окружної прокуратури і обвинуваченим укладена угода про визнання винуватості.

Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди ОСОБІ_3 буде призначене покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки та прохають суд застосувати статтю 75 ККУ і звільнити обвинуваченого від покарання з випробуванням з іспитовим строком.

У результаті суд ухвалив:

  • затвердити угоду між прокурором і обвинуваченим,
  • визнати підсудного винуватим та призначити покарання у виді позбавлення волі на чотири роки,
  • звільнити від відбування покарання з випробуванням іспитовим строком на один рік
  • стягнути з обвинуваченого в дохід держави 1510,24 гривні за залучення експерта.
  • саморобний пристрій для стрільби знищити.

Отак мешканець Світлогірського заробив собі умовний термін.

Тож, якщо, перебуваючи на пастівнику чи в будь-якому іншому місці, ви виявите зброю чи предмет, схожий на неї, повідомте про це правоохоронні органи.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 лютого 2023, 15:51 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації