Вхід | Реєстрація

У «Світлячку» весна вже перемогла

У «Світлячку» весна вже перемогла

15 лютого в дитсадку провели театралізоване дійство, в ході якого ознайомили малюків з історією та традиціями, пов’язаними із святом Стрітення.

Стрітення належить до числа давніх свят. Його описують ще в церковних творах ІІІ–V століть. Біблія розповідає, що коли маленькому Ісусові було сорок днів (за законом кожний первісток чоловічої статі на сороковий день від народження мав бути посвячений Богу), батьки принесли його до храму, де зустріли праведну та благочинну людину, яку звали Симеон. Бог обіцяв Симеону, що він помре тоді, коли побачить Месію. Взявши Ісуса на руки, Симеон сказав: «Нині відпускаєш раба твого, Владико». Так зустрівся (звідси й назва — стрітення) старий Симеон з Господом.

За народними віруваннями, цього дня — 15 лютого — зима зустрічається з весною. Стара баба Зима сперечається з молодою дівчиною Весною, кому йти, а кому вертатися. Якщо до вечора стало тепліше — перемогла Весна, якщо холодніше — Зима.

Саме про це, про різні складові улюбленого українцями свята, і розповідали малесеньким вихованцям дитсадка «Світлячок» 15 лютого.

Для того, щоб дітям не було нудно, ознайомлення із традиційним християнським святом провели у формі театралізованого дійства. У виставі участь брали не лише вихователі, а й діти.

Головними дійовими особами вистави стали Зима, яку зіграла Меланія Колінько, та Весна у виконанні Альони Діденко. Як і очікувалося, передача повноважень від Зими до Весни пройшла цивілізовано й мирно. А юні глядачі та артисти, окрім позитивних емоцій, отримали ще й нову для себе інформацію про українські обряди та погодні прикмети.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2023, 13:02 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації