Вхід | Реєстрація

Президента прохають присвоїти Сергію Бибі звання Героя України

Президента прохають присвоїти Сергію Бибі звання Героя України

Для цього на офіційному інтернет-представництві очільника держави створили відповідну петицію.

Нагадаємо, що 14 жовтня, внаслідок мінометного обстрілу, у районі Курдюмівки Бахмутського району, загинув житель Біликів Сергій Биба.

Наш земляк став на захист країни з перших днів повномасштабного нападу російської армії.

Сергій Биба народився 24 липня 1979 року в Біликах. Із 1986-го по 1996 рік навчався в місцевій школі №1, далі — у Харківському національному університеті радіоелектроніки. У 1999 році почав працювати в Кобеляцькому цукровому заводі слюсарем, потім став оператором випарної станції. Із 2004 року Сергій займався індивідуальною трудовою діяльністю.

24 лютого наш земляк був призваний на військову службу Полтавським районним територіальним  центром комплектування  та соціальної підтримки. Проходив службу кулеметником 1 стрілецького взводу 2 стрілецької роти  військової частини А 4467.

Поховали Сергія Бибу на Алеї Героїв центрального селищного кладовища. У військовослужбовця залишилися батьки, дружина і два сини.

21 лютого на офіційному інтернет-представництві Президента України зареєстрована електронна петиція №22/180980-еп «Присвоєння почесного звання Героя України (посмертно), військовослужбовцю Бибі Сергію Олександровичу». Автор — Богдан Сергійович Биба.

У ній автор прохає розглянути петицію щодо присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю, кулементику 1 стрілецького відділення 1 стрілецького взводу 2 стрілецької роти військової частини А4467 рядовому Бибі Сергію, позивний «Малиш». Чоловік, не маючи військової підготовки, 24 лютого минулого року  був призваний на службу. 2,5 місяці служив в роті охорони в Біликах. Із 3 червня проходив навчання в Полтаві, а з 9 липня ніс службу в Чернігівській області, поблизу кордону з Білорусією. Із 4 жовтня Сергія Бибу направили на службу в Донецьку область. Загиблому було 43 роки.

Автор петиції відзначив, що загиблий військовослужбовець «був воїном, мужнім, сильним, рішучим, завжди веселий, авторитет для всіх. Сергій завжди йшов першим, був Великою Людиною. Він говорив дітям: живіть, гуляйте, радійте, кохайтесь… А ми там, на війні, самі розберемося». Сергій дуже любив свою родину, свій рідний край, нашу Україну, був справжнім патріотом,  до останнього протистояв агресії ворога та захищав Батьківщину. Життєвий шлях Биби Сергія Олександровича, його дії та позиція, заслуговують на найвищу державну відзнаку — Герой України (посмертно)».

Станом на 24 лютого петиція набрала 1442 голоси з 25 000 необхідних. Підтримати петицію можна за посиланням https://petition.president.gov.ua/petition/180980. Для того, щоб проголосувати, необхідно авторизуватися на сайті.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2023, 12:16 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації