Вхід | Реєстрація

Парламентарі хочуть посилити покарання для військових

Парламентарі хочуть посилити покарання для військових

Верховна Рада може посилити відповідальність військових за непокору командирам та керівникам. Про це йдеться в законопроєкті, авторами якого є депутат від «Слуги народу» Олександр Дануца та позафракційний Арешонков Володимир.

Документ пропонує розширити умови застосування покарання за статтею 402 КК (Непокора) та статті 403 (невиконання наказу).

Якщо документ буде прийнятий, бійці будуть нести відповідальність не лише за відкриту відмову виконати наказ начальника, інше умисне невиконання наказу, але й також за:

  • відмову виконати наказ чи розпорядження командира або начальника,
  • інше умисне невиконання наказу чи розпорядження.

Аналогічно кримінальна відповідальність за статтею 403 також наставатиме за невиконання розпорядження командира або начальника.

У статті 405 відповідальність настає за дії щодо командира або начальника. Так, покарання за статтею 405 КК (погроза або насильство щодо начальника) розширена з 5–10 років до 6–10 років, у разі застосування бойових припасів.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2023, 13:55 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації