Вхід | Реєстрація

Колишні хочуть повернутися

Колишні хочуть повернутися

Одразу кілька колишніх керівників Кобеляцької громади намагаються повернутися на роботу через суд. Із міською радою судяться екс-міський голова Копелець, екс-секретар міськради Жуков та екс-директор комунального підприємства Юрко.

Минулого тижня  відбулися судові засідання по позовах Олександра Копельця та Володимира Юрка.

Позов колишнього директора «Водоканалу Плюс» розглядає Кобеляцький суд. У день чергового засідання в залі були присутні одні лиш юристи. Зокрема — Людмила Дігтяр, яка є адвокатом Володимира Юрка,  Сергій Галушко і Аліна Деркач, які представляють інтереси міської ради, та Олександр Ковтун, який захищає інтереси комунального підприємства.

У ході засідання сторони обмінялися аргументами щодо позиції, яку вони займають.

У принципі, такі судові засідання не надто цікаві для широкого загалу. Адже сторони процесу лише надають документальні підтвердження того чи іншого факту та посилаються на той чи інший законодавчий акт.

Найцікавіше із того, що довелося почути, — це аргументи сторони позивача. Людмила Дігтяр вважає, що Володимира Юрка звільнили незаконно через те, що порушення, яке він допустив, було не одноразовим. Виходить, що якщо закон і порушувати, то потрібно робити це постійно. Тоді не звільнять. Але такою, незрозумілою для звичайної людської логіки, є юридична казуїстика.

Натомість юрист «Водоканалу Плюс» Олександр Ковтун зауважив, що позов Юрка щодо поновлення на роботі позбавлений сенсу. Адже навіть у разі, якщо суд прийме рішення на користь екс-директора, то він і в цьому випадку не зможе вийти на роботу. Більше того, він не отримає і зарплату за період вимушеного прогулу. Адже на той момент, коли тодішній секретар міськради Володимир Жуков підписав розпорядження про розірвання контракту із Юрком, той уже був відсторонений від роботи в рамках кримінальної справи, де він є обвинувачуваним. А термін дії контракту між міською радою та Юрком закінчився ще в минулому році. Так що навіть у найкращому для себе випадку екс-директор нічого, окрім морального задоволення, не отримає.

Натомість із великою долею вірогідності можна прогнозувати, що Володимир Юрко після проведеного на підприємстві, яким він керував, аудиту  стане фігурантом ще кількох кримінальних справ. А міська рада тим часом готує позов із вимогою зобов’язати екс-директора повернути 4 мільйони гривень, котрі комунальники і місто втратили через його діяльність.

 

Справу за позовом Олександра Копельця розглядають у Адміністративному суді, що знаходиться в Полтаві.

У четвер, 16 лютого, суддя Петрова допитувала свідків. Тут теж потрібно поінформувати читачів, що в таких справах покази свідків не грають вирішальної ролі. Суд передусім вивчає, чи була юридично витримана процедура звільнення. У нашому випадку — оголошення недовіри тоді ще міському голові  Копельцю. Чи знав він про майбутнє голосування, чи було це питання розглянуте на засіданні постійних депутатських комісій, чи була дотримана процедура таємності голосування.

У той день перед судом говорили наступні свідки: Анатолій Таранушич, Василь Кіптілий, Михайло Брейко, як депутати та присутні на сесії посадовці міськради, та Антон Нестеренко, як представник політичної партії  «Довіра».

Щодо самої процедури голосування, то всі свідки розповіли, що таємність волевиявлення була забезпечена. Адже ніхто не міг побачити, яку позначку в бюлетені ставить той чи інший депутат.

Розбіжності в показах, точніше, в тлумаченні ситуації, виникли лише стосовно епізоду із зустріччю міських депутатів із їх колегами з обласної та Верховної рад. Так, Антон Нестеренко заявив суду, що ту зустріч організував він. Її метою нібито було знайти шляхи порозуміння між міськими депутатами та Олександром Копельцем, як міським головою. За його словами, він здивований тим, що в поданому до суду протоколі це зібрання назване засіданням голів фракцій Кобеляцької міської ради.

Натомість Анатолій Таранушич та Василь Кіптілий заявили, що присутність на зібранні Нестеренка та представників рад іншого рівня не змінює статусу зібрання.

Усі свідки підтвердили суду, що на цій зустрічі був і Олександр Копелець, і він знав про майбутнє голосування стосовно висловлення йому недовіри.

Опитавши свідків, суддя Петрова призначила наступне засідання на 28 лютого. Під час нього будуть дивитися відео із сесії, а також вивчати інші документальні докази.

Юрист Кобеляцької міської ради Аліна Деркач висловила припущення, що вже 28 лютого буде оголошений вердикт суду.

Отже, дочекаємось останнього дня зими.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2023, 15:13 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації