Вхід | Реєстрація

Віктору Фесюрі можуть присвоїти звання «заслужений»

Віктору Фесюрі можуть присвоїти звання «заслужений»

Члени громадської організації «Кобеляцький краєзнавець» звернулися з такою пропозицією до міської влади.

Днями очільник ГО «краєзнавців» Леонід Митько розмістив на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук лист-звернення до виконуючого обов’язки голови міськради Василя Фещенка. У ньому Леонід Борисович від імені своїх колег прохає міську владу подати клопотання до Президента України про присвоєння керівнику фольклорного колективу «Ворскла», учаснику народного танцювального ансамблю «Барвінок» Кобеляцького центру культури і дозвілля, кращому гармоністу України Віктору Олександровичу Фесюрі почесного звання «Заслужений працівник культури України».

У зверненні голова «Кобеляцького краєзнавця» вказує, що в 1995 році Віктор Фесюра створив ансамбль «Ворскла», з яким прославляє рідне місто на вітчизняних і зарубіжних фестивалях та конкурсах. Колектив виступав у багатьох містах України та за кордоном. Зокрема, у Польщі, Албанії, Німеччині, Чорногорії, Швейцарії. Музикант неодноразово бував із концертами на Сході країни. Нині гармоніст Віктор Фесюра бере участь в благодійних концертах, кошти від яких направляються для Збройних Сил України..

За заслуги в галузі культури й мистецтва, вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування та прославлення міста Кобеляки рішенням 45 сесії міської ради 6-го скликання від 22 травня 2015 року Віктору Фесюрі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кобеляки».

Враховуючи досягнення гармоніста, «краєзнавці» сподіваються, що очільник держави присвоїть 65-річному музиканту почесне звання «Заслужений працівник культури України».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 лютого 2023, 14:22 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації