Вхід | Реєстрація

Вчитися можна весело

Вчитися можна весело

У Кобеляках уже майже чотири місці діє освітній проект «Мова має значення». Щотижня його учасники збираються в приміщенні міського ліцею № 2 та покращують свої навички у володінні рідною мовою.

Про сьогодення освітнього проекту редакції розповіла Ліза Карпенко. Дівчина із перших днів, тобто із листопада 2022 року, бере участь у своєрідних мовних курсах.

Як розповіла Ліза Карпенко, проект започатковувався як мовні курси для внутрішньо переміщених осіб. Читай — для переселенців, котрі живуть у Кобеляках та громаді. Адже більшість цих людей хоча і є етнічними українцями, але, проживаючи у великих містах, у основному спілкувалися на російській мові. Але в ході реалізації проекту «Мова має значення» виявилося, що він зацікавив і місцевих жителів.

Ліза Карпенко говорить:

— Приємно було бачити, що на наші зібрання приходять і діючі педагоги, і учнівська молодь, і звичайні жителі Кобеляк. Інколи в класі збиралися до тридцяти чоловік.

«Родзинкою» проекту є неординарна форма подачі матеріалу. Це — не банальна «суха» лекція, коли слухачі лише сприймають інформацію і задають запитання. Присутні разом дивляться короткометражні фільми, буває й мультфільми, жартують.

Зараз організатори започаткували курс лекцій під умовною назвою «Мовна кав’ярня». Вони приносять на зібрання чай, каву, печиво, інші смаколики і поєднують приємне із корисним, тобто вдосконалюють своє володіння мовою, смакуючи ласощі із безалкогольними напоями.

Ліза Карпенко попросила нагадати жителям громади і переселенцям, що зібрання в рамках проекту «Мова має значення» відбуваються щотижня — у п’ятницю. Початок занять — 17 година. Місце зібрання — міський ліцей № 2.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2023, 16:45 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації