Вхід | Реєстрація

Поліція запобігла масовим бійкам молоді, що планувалися в Полтаві та Кременчуці

Поліція запобігла масовим бійкам молоді, що планувалися в Полтаві та Кременчуці

За інформацією начальника Головуправління поліції Полтавщини Євгена Рогачова, поліція встановила понад 260 учасників масових сходин, влаштованих 25 та 26 лютого в обласному центрі та 27 лютого у Кременчуці. Серед ідентифікованої молоді, яка доєдналася до несанкціонованого «флешмобу»: 9 дівчат (віком від 15 до 17 років) та юнаки (14-17 років). 

Євген Рогачов розповів:

– Ми оперативно відреагували на інформацію про агресивний «неформальний флешмоб» для молоді, який запустила російська кримінальна субкультура. Вжитими заходами нам вдалося запобігти запланованим масовим бійкам у Полтаві та попередити можливість їх організації у Кременчуці. Ювенальна поліція проводить превентивні заходи з неповнолітніми та їх батьками.

Правоохоронці з’ясували, що збори були організовані через чати, нещодавно створених Telegram-каналів. Очільник поліції Полтавщини наголосив, що поліцейським вже вдалося встановити одного з адміністраторів та провести за адресою його проживання санкціонований обшук. У 16-річного фігуранта вилучено техніку, яка використовувалася для інформування підписників та координації дій «руху».

Євген Рогачов повідомив:

– За процесуального керівництва прокуратури, слідчими поліції Полтавщини внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 (хуліганські дії, вчинені із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України. Тривають комплекс необхідних слідчих дій та оперативних заходів. Також вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до поширення ідеї «неформальної субкультури» та організації сходин. 

Начальник обласної поліції радить батькам (особам, що їх заміняють, та близьким), вчителям і представникам закладів освіти різних рівнів акредитації вжити максимальних заходів, щоб завадити втягненню школярів та студентів до злочинної субкультури, яка є «продуктом» російської інформаційно-психологічної операції.

 

Мова йде про новий субкультурний рух серед молоді, який вони називають «ЧВК Редан». Цей рух почався від фанатів старого японського аніме «Hunter x Hunter». В сюжеті зустрічається злочинна організація «Трупа тіней» або «Примарна трупа», її символом є павук. Представники субкультури начебто виступають проти хуліганів, скінхедів, мігрантів і вихідців із Кавказу. І до приватних військовий компаній не мають вони ніякого відношення.

Редани або павуки протиставляють себе агресивним субкультурам, які пропагують конфлікти: оффніки (гопники), лисі (скінхеди). В розумінні реданів «прийшов час змінити гру» — ті, над ким вчора знущалися, тепер дадуть відпір.

А зачався цей рух у росії. Звідти пиширився на територію України. При чому координація відбуваєтсья анонімно через Телеграм-канали. А хто «по той бік» каналу діти не задумуються. Це може бути як якась дитина, якій захтілося «погратися у масовки», так і спецслужби рф.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 лютого 2023, 11:11 | Полтава | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації