Вхід | Реєстрація

145 тисяч за два благодійні ярмарки

145 тисяч за два благодійні ярмарки
Ярмаркували у Бутенках

Зібрали під час заходів мешканці Білицької громади.

Минулого тижня на території Білицької ОТГ відбулися благодійні заходи, на яких збирали кошти для допомоги Збройним Силам України. Проведення святкових дійств організатори приурочили Масниці, традиційному східнослов’янському святу, що відзначається протягом тижня перед Великим постом.

Так, 21 лютого в Бутенках проходив ярмарок, на якому проводжали зиму і зустрічали весну.

Відвідувачів заходу розважали колективи художньої самодіяльності Бутенківського та Марківського будинків культури.

Господині й господарі пропонували відвідувачам придбати домашню випічку, смаколики і страви української кухні.

Протягом ярмарку було зібрано 48 069 гривень.

Через кілька днів подібний благодійний захід із піснями, танцями й частуванням, різноманітними стравами провели в Біликах.  Звичайно, на проводах зими не обійшлося без спалення опудала.

Мешканці та гості селища активно долучалися до збору коштів для військовослужбовців. У підсумку, біличани на ярмаркували  97 615 гривень.

Загалом на двох заходах вдалося зібрати 145 684 гривні, які будуть використані на закупку необхідного обладнання і речей для наших захисників.

Заступник селищного голови Ігор Федь розповів, куди витратять кошти, зібрані на ярмарках. На прохання військовослужбовця, який проживає на території Бутенківського старостату, за 88 500 гривень придбали квадрокоптер.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2023, 15:39 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації