Вхід | Реєстрація

Як обміняти посвідчення водія в умовах воєнного стану

Як обміняти посвідчення водія в умовах воєнного стану

Однією з найпопулярніших послуг у сервісних центрах МВС є обмін посвідчення водія. Це стосується і документів, які видавалися на два роки та вже протермінувалися, і документів старих зразків, і пошкоджених чи втрачених документів, які необхідно відновити.

Щоб обміняти посвідчення водія, перш за все потрібно записатися в електронну чергу на сайті сервісного центру МВС або через термінали, розташовані в приміщеннях сервісних центрів, пояснює начальник територіального сервісного центру МВС у Бутенках Сергій Гузь:

— Для обміну чи відновлення водійського посвідчення,  необхідно надати паспорт, копію довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків та наявне посвідчення водія. Зазначу, що на час воєнного стану медичну довідку не вимагають. Якщо обмін здійснюють через зміну персональних даних, потрібно також надати документ, що підтверджує цю зміну. Процедура обміну займає близько пів години, і громадянин отримує новенький документ.

Обмін посвідчення водія, виданого особі вперше, проводиться без складання іспитів. Але якщо протягом двох років з дня видачі документа водій вчинив більш як два адміністративні правопорушення чи кримінальне  правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, обміняти посвідчення водія можна лише склавши теоретичний та практичний іспити в сервісному центрі МВС.

Громадяни, які, отримавши посвідчення водія вперше, були позбавлені права керування транспортними засобами, мають пройти підготовку в навчальному закладі та успішно скласти іспити в сервісному центрі МВС. Після цього вони знову отримають посвідчення водія на два роки.

Як розповів Сергій Гузь, посвідчення водія  також можна обміняти в Електронному кабінеті водія. Подавши заявку та надавши необхідні документи, водій зможе обрати спосіб отримання документа: забрати в сервісному центрі МВС чи отримати доставку Укрпоштою.

Сергій Гузь також нагадав, що сервісні центри МВС працюють за принципом екстериторіальності, тобто звернутися за послугами громадяни можуть у будь-який зручний сервісний центр, незалежно від місця реєстрації чи проживання.


Автор: Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2023, 19:04 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації