Вхід | Реєстрація

Жителя Нових Санжар засудили за продаж герба СРСР

Жителя Нових Санжар засудили за продаж герба СРСР

Чоловік продавав через платформу онлайн-оголошень заборонену українським законодавством символіку.

22 лютого в Єдиному реєстрі судових рішень був оприлюднений вирок Новосанжарського районного суду в справі № 542/262/23 щодо поширення місцевим жителем комуністичної символіки.

Судом встановлено, що 9 квітня 2015 року Верховна Рада прийняла Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки».

Відповідно до частини 1 статті 4 цього закону, виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України заборонено.

У документі йдеться, що 19 липня минулого року підсудний, «ігноруючи вимоги вказаного Закону, на рекламному сайті оголошень OLX  розмістив герб СРСР  із зображенням серпа та молота на тлі земної кулі та п`ятикутної зірки під приводом продажу».

6 січня обвинувачений відправив герб СРСР із «першого» новосанжарського відділення «Нової пошти» у Білики, чим вчинив поширення комуністичної символіки.

Дії обвинуваченого правоохоронці кваліфікували за частиною 1 статті 436-1 ККУ, як поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму.

Під час досудового розслідування 20 лютого прокурор та підозрюваний уклали угоду про визнання винуватості, за якою підсудний визнав себе винним у вчиненні кримінального правопорушення.

Сторони узгодили, що при затвердженні угоди буде призначене покарання за частиною 1 статті 436-1 КК України у виді одного року позбавлення волі, без конфіскації майна.

В угоді також визначили, що в разі затвердження її судом, на підставі статті 75 ККУ, підсудного доцільно звільнити від відбування покарання з випробуванням.

Згідно з ухвалою, суддя затвердив цю угоду. І в результаті, новосанжарець отримав один рік позбавлення волі, яке замінили іспитовим строком на один рік.

Обвинуваченому повернули вилучені речові докази: статуетка чорного кольору із написом «Слава советской армии», на якій зображений танк жовтого кольору, та шкіряний ремінь білого кольору із пряжкою жовтого кольору. Герб СРСР суд ухвалив знищити.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2023, 17:56 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації