Вхід | Реєстрація

У кобеляцькій лікарні буде новий керівник

У кобеляцькій лікарні буде новий керівник
лікарнею поки що керуватиме Наталія Джевела

Мова йде про зміну першої особи в так званій «первинці». Адже Кобеляцька міськрада не продовжила контракт із Любов’ю Коломієць, яка багато років керувала спочатку районним, а потім і міським центром первинної медико-санітарної допомоги.

24 лютого виконуючий обов’язки міського голови Кобеляк Василь Фещенко оголосив Любові Коломієць, що новий контракт із нею підписувати не будуть. Головна причина — досягнення пенсійного віку. Любов Афанасіївна вже кілька років керувала «первинкою» в Кобеляках, маючи право піти на заслужений відпочинок.

Зі слів Василя Фещенка, він та інші чиновники мали подякувати Любові Коломієць за внесок у розвиток сімейної медицини і вручити квіти.

Але якогось «теплого» прощання не відбулося. Любов Афанасіївна ознайомилась із розпорядженням міського голови, розписалася в тому, що його отримала, і покинула кабінет Фещенка. Брати квіти із рук виконуючого обов’язки міського голови Коломієць теж на захотіла. Також вона заборонила публікувати фото із її зображенням.

У принципі, ні для кого не був якимось секретом той факт, що Любов Коломієць попри пенсійний вік планувала й далі очолювати ПМСД. Зайвим підтвердженням того було й звернення трудового колективу лікарні із проханням залишити Любов Афанасіївну на керівній посаді.

Але міська рада вирішила не продовжувати контракт із пенсіонеркою. Це вже другий подібний прецедент за останні кілька місяців. Нагадаємо, що в грудні 2022 року міська влада не продовжила контракт із Наталією Коваль, яка протягом багатьох років керувала відділом освіти. Тоді теж зворушливого прощання не вийшло.

Окрім того, Любов Коломієць подала відповідні документи для поновлення із нею контракту. Окрім неї на посаду головного лікаря ПМСД претендували (і продовжують претендувати) відомі в громаді медики Олег Скорик та Сергій Хорішко.

Любов Коломієць не приховувала свого незадоволення рішенням міської влади. За її словами, міські депутати навіть не розглянули звернення трудового колективу із проханням залишити її на посаді.

Окрім того, під час розмови в кабінеті міського голови Любов Коломієць застерегла, що працівники кобеляцького ЦПМСД не отримають зарплату. Вона сказала:

— Аванс люди отримали, а ось із зарплатою будуть проблеми. Аби ж чиновники щось заздалегідь планували. А так доведеться заново підписувати договір із Службою охорони здоров’я, доведеться виготовляти новий електронний підпис. А це все — час. І не один день. А люди не отримають зарплату.

Натомість міські посадовці не вважають, що в лікарні виникнуть якісь проблеми через зміну керівника.

Коментувала Олена Стаднікова, заступник міського голови:

— Звернення трудового колективу ЦПМСД на засіданні постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, освіти, культури, спорту та партнерських зв’язків розглядали. Я особисто була на засідання, як і Василь Фещенко. Але рішення прийнято не було, через відсутність кворуму. Тому звернення медиків лише обговорили. До речі, обговорили і той факт, що протягом ось уже трьох років міські депутати не затверджували звіт Любові Коломієць, як головного лікаря. Те зрештою, основною підставою для того, щоб не підписувати з Любов’ю Афанасіївною новий контракт, був той факт, що вона давно досягла пенсійного віку. Як відомо, всьому свій час. І якщо пенсіонери ніколи не йтимуть на заслужений відпочинок, то для молоді шанс проявити себе так і не виникне.

Щодо зарплати медиків… Лише через звільнення керівника проблем виникнути не може. Хоча, звичайно ж, міська влада зверне увагу на вчасність виплати зарплат медикам.

Як повідомили в міській раді, тимчасово виконуватиме обов’язки керівника Кобеляцького ЦПМСД Наталія Джевела (на фото).


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2023, 13:04 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації