Вхід | Реєстрація

Про проблеми Озір — із перших уст

Про проблеми Озір — із перших уст
В Озера їздили спеціалісти земельного та юридичного відділів

У останні два-три тижні питання щодо призначення старости в Озерах стало в цьому населеному пункті темою № 1. Але це далеко не єдина проблема, що тривожить місцевий люд.

Минулого тижня посадовці Кобеляцької міської ради проводили виїзний прийом громадян у селі Озера. Про проблемні питання, з якими люди приходили на зустріч із чиновниками, редакції розповіла заступник Кобеляцького міського голови Олена Стаднікова.

Вона повідомила, що окрім неї в Озера їздили спеціалісти із земельного та юридичного відділів міськради, а також центру надання адміністративних послуг.
Як виявилося, у досить великої кількості людей є проблема із заміною паспортів. Так, на прийом прийшов чоловік, який і до цього часу користується паспортом колишнього СРСР.

Окрім того, жителі однієї з вулиць, що в Озерах, розповіли, що протягом тривалого проміжку часу не мають води у своїх будинках. Хоча водогін прокладений поряд.

Як розповіла Олена Стаднікова, у Озера вже виїжджали фахівці «Водоканалу Плюс» і виявили проблему технічного характеру, яку цілком можливо вирішити.

У Будинку культури своя проблема. Її навіть можна назвати трагікомічною. Директор закладу скаржиться на те, що не може проводити культурно-масові заходи через відсутність музичної апаратури. Як виявилося, музичне обладнання кілька місяців тому вкрали. Відкрите кримінальне провадження, триває слідство. І триває вже досить довго.

А протягом всього цього часу згадане музичне обладнання знаходиться на балансі закладу. І коли директор прохає владу виділити кошти на придбання нової апаратури, то їй незмінно відмовляють. Адже «на папері» обладнання в неї є.

Олена Стаднікова пообіцяла директору якомога швидше разом із правоохоронцями розібратися в цьому кримінально-бюрократичному казусі.

У медамбулаторії інша проблема. Побутові умови та наявні кадри і обладнання дозволяють надавати людям відповідні послуги. Але існує гострий дефіцит паливно-мастильних матеріалів. Тієї кількості бензину, що виділяють на мед амбулаторію, не вистачає для того, аби розширити спектр послуг. Зокрема, медики могли б робити деякі маніпуляції, потрібні для проведення аналізів. Але у них банально не вистачає бензину, аби відвезти ці проби у лабораторію, що знаходиться в Кобеляках.

Юридично-бюрократична проблема є і в озерській місцевій пожежній частині. Вона зараз базується в будівлі, котра кілька десятиліть тому знаходилась на балансі давно ліквідованого колгоспу «Іскра». Потім кілька разів переходила із рук в руки, аж доки не дісталася приватній особі. А чоловік, який фактично є власником будівлі, готовий віддати її. Але ні він, ні пожежні не можуть самостійно вирішити пов’язані з цим процесом бюрократичні та юридичні проблеми. І чекають допомоги від юристів міськради.

Про те, які з названих проблем вдалося оперативно вирішити, Олена Стаднікова пообіцяла розповісти через кілька тижнів. Адже дізнатися про проблему — це лише половина шляху до її розв’язання.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2023, 13:17 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації