Вхід | Реєстрація

У Зінгені провели мітинг на підтримку України

У Зінгені провели мітинг на підтримку України

Захід відбувся 24 лютого, в річницю вторгнення рашистської федерації. Учасники мітингу висловили солідарність із народом України.

На зібрання прийшли більше сотні людей. Переважна частина із них — це українці, котрі проживають у Німеччині. Причому, не лише біженці, які приїхали в цю країну після початку війни, та люди, які там живуть давно. Але вистачало і корінних німців. Тим більше, що про проведення мітингу заздалегідь повідомляли в місцевій пресі.

Перед присутніми виступили керівники місцевого рівня, зокрема, мер Бернд Хайслер. Окрім нього, слово для виступу надали представнику української діаспори.

Кармен Шейде зачитала присутнім листа із Кобеляк, написаного Тетяною Тимошенко, як представником міськради. Тимошенко якраз і відповідає за зв’язки з міжнародними партнерами. У своєму листі для громади Зінгена вона розповіла про сьогодення Кобеляк, про те, що чимало жителів громади загинули на війні, а в місті знайшли притулок тисячі переселенців із Харкова, Маріуполя, Донецької та Луганської областей.

Після мітингу присутні колоною пройшли в центр Зінгена, де в одній із торговельних палаток продавали вироби, виготовлені українськими дітьми.

До речі, подібні акції, під час яких українці продають смаколики чи поробки, виготовлені власними руками, проводяться в Зінгені та сусідньому містечку на постійні основі. Виручені кошти відправляють для потреб однієї з військових частин, з якими співпрацюють волонтери. Так, нещодавно дві тисячі євро були використані для покупки дрона.

Потрібно нагадати, що громада Зінгена підтримала Україну не лише мітингами. Місцеві громадські організації при підтримці влади зібрали і передали для потреб Кобеляцької та Білицької громад кілька десятків тонн гуманітарних вантажів, за що українці їм дуже вдячні.

Такий ось історичний зигзаг відбувається на наших очах, коли німці підтримують українців, на яких віроломно напали росіяни.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2023, 14:10 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації