Вхід | Реєстрація

Максим Якименко вчить дітей літати

Максим Якименко вчить дітей літати

Невгамовний і невтомний танцівник і хореограф із Кобеляк підготував для глядачів, які 26 лютого зібралися в залі танцювального клубу «Фабрика», черговий мистецький сюрприз.

У неділю відбулось танцювальне шоу, котре для кобелячан і гостей міста підготували хореограф Максим Якименко та його юні вихованці. Захід мав назву «Рік Незламності». Зрозуміло, що він був приурочений до річниці героїчного спротиву українських народу і армії рашистській агресії.

У ході концерту звично збирали кошти для підтримки Збройних Сил України. За вечір волонтери назбирали пожертв на суму 13 тисяч 661 гривню.

У ході концертного дійства глядачі побачили не лише вже звичні танцювальні номери. Хоча концерт і мав патріотичне спрямування, не обійшлося і без лірики та філософії.

Максим Якименко разом із Катериною Юрко підготували танцювальну сюїту за мотивами легендарної філософської повісті Річарда Баха «Чайка на ім’я Джонатан Лівінгстон».

«Ми вільні летіти, куди захочемо, і бути такими, як є…»

Це — одна із фраз повісті, яка вважається видатним мистецьким твором усіх часів і народів. Автор цієї статті поцікавився у Максима Якименка, як йому вдалося донести до зовсім маленьких дітей сенс притчі про свободу та вічний шлях до самовдосконалення.

Максим пояснив:

— У свій час я вже ставив «Чайку..». У Харкові. Але то був більше драматичний твір. Зараз ми поставили танцювальну сюїту. Я просто розповів дітям, що чутки, злослів’я, погана інформація є такими собі сітками, які накидають одні люди на інших. І ці сітки заважають жити вільно і щасливо. Мені здається, діти зрозуміли. Звичайно ж, ми не робили якусь канонічну версію твору Річарда Баха. Ми зробили постановку за мотивами його знаменитої повісті.

Окрім танцювальної сюїти глядачі побачили ще 9 нових танцювальних номерів. Усі ці «обновки» Максим Якименко і його танцююча малеча підготували буквально за півтора місяці.

Як завжди, приємно вразила і кількість дітей, залучених до концерту. На імпровізовану сцену «Фабрики» в той день виходили 144 юні танцівники.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 березня 2023, 12:12 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації