Вхід | Реєстрація

Цибуля стрімко перетворюється в делікатес

Цибуля стрімко перетворюється в делікатес

У всякому разі, якщо говорити про ціну на цей овоч, за деякими прогнозами вартість цибулі зростатиме аж до кінця квітня. І може досягти 100 гривень за кілограм.

Ціни на цибулю вже побили всі мислимі й немислимі рекорди. Причому, не тільки в Україні. А до «обіцяного» нового рекорду в сто гривень за кілограм залишилося на так і багато. Адже вже зараз у Кобеляках на ринку продавці «просять» за кілограм звичайнісінької жовтої цибулі 60 гривень.
Не менше «кусаються» і ціни на моркву та капусту. Перша коштує 45 гривень за кілограм, а білокачанна — 25 гривень. І, швидше за все, ціни на цих позначках не зупиняться.

Ми зв’язалися із одним із підприємців, котрий спеціалізується на оптовій торгівлі овочами. Він повідомив, що зараз вартість цибулі в гурті становить 50 гривень, без врахування доставки, моркви — 35 гривень, капусти пізньої — 19–20 гривень.

Водночас, ціни на столовий буряк та картоплю залишаються стабільно невисокими. Буряк у гуртовій торгівлі коштує 5–7 гривень за кілограм, картопля — 7.

Практично немає сумнівів і в тому, що в період збору нового врожаю ціни на цибулю та моркву не менш рекордно «обваляться». Адже садити і сіяти їх, причому в значно більших обсягах, аніж торік, почали ще восени. А навесні площі під цибулею та морквою ще різко зростуть. І якщо погода буде сприятливою для їх росту, то вже наприкінці літа та ж цибуля буде коштувати 12–15 гривень, а морква — 8–10.

Але до того часу — ще майже півроку.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 березня 2023, 16:41 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації