Вхід | Реєстрація

Країна втратила захисника, а діти — люблячого батька

Країна втратила захисника, а діти — люблячого батька

У п’ятницю, 3 березня, жителі Білицької громади попрощалися зі своїм земляком Олегом Кущем, який загинув на Донеччині.

Днями сумна звістка надійшла в  Білицьку ОТГ із Бахмута — 27 лютого внаслідок ворожого артилерійського обстрілу отримав смертельне поранення мешканець села Прогрес Олег Кущ.

Як повідомили в Білицькій селищній раді, земляк народився 26 серпня 1991 року в Прогресі. Олег навчався в Прогресянській початковій школі, середню освіту здобував у Сухомаячанській ЗОШ. У юнацькому віці полюбив займатися спортом. Отримавши шкільний атестат, хлопець вступив до Полтавського фахового коледжу транспортного будівництва. Далі був призваний на строкову службу в Збройні Сили Україну. Його військова частина знаходилася в Нікополі. Відслуживши, Олег Кущ працевлаштувався в Полтаві, паралельно продовжив навчатися в Харкові, в Українському державному університеті залізничного транспорту. Протягом 2015-16 років Олег брав участь в антитерористичній операції на Сході України. Із 2016-го по 2021 рік чоловік працював у Польщі. У цей час він зустрів Людмилу, з якою створили сім’ю.

Із 2021-го молода родина Кущів мешкала в Біликах. Олег і Людмила виховували сина Романа та доньку Кіру.

Із перших днів повномасштабного вторгнення російських загарбників на територію України Олег Кущ був призваний на військову службу 3 відділом Полтавського районного територіального  центру комплектування  та соціальної підтримки.

Наш земляк мав звання молодшого сержанта, командував відділенням протитанкових ракетних комплексів взводу вогневої підтримки 8 аеромобільної роти 3 аеромобільного батальйону військової частини А 4355.

У військовослужбовця залишилися батько Сергій Петрович, мама Людмила Михайлівна, дружина Людмила Миколаївна, син Роман, донька Кіра, брати Віталій і Сергій.

Країна втратила мужнього захисника, громада — взірцевого жителя, батьки — сина, а дружина і діти — люблячого чоловіка і батька.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 березня 2023, 12:17 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації