Вхід | Реєстрація

10 років за вбивство новосанжарського поліцейського

10 років за вбивство новосанжарського поліцейського

Після звернення прокуратури в апеляційний суд отримав житель Полтавського району, якого козельщанські служителі Феміди визнали невинним. 

Кримінальна подія сталася ще в листопаді 2015 року.

Тоді Відділ комунікації ГУНП в Полтавській області повідомляв, що 25 листопада листопада на окраїні села Богданівка Новосанжарського району місцевий єгер в очереті виявив труп чоловіка. Слідчо-оперативна група поліції, яка прибула на місце події, встановила особу загиблого. Ним виявився 26-річний працівник патрульної служби поліції Полтави, мешканець Новосанжарського району, який безслідно зник кілька тижнів тому і перебував у розшуку як безвісти зниклий.

Під час зовнішнього огляду тіла чоловіка, правоохоронці виявили ознаки насильницької смерті. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство).

У понеділок, 13 березня, пресслужба Полтавської обласної прокуратури оприлюднила новину під назвою «10 років позбавлення волі — за апеляційною скаргою прокуратури жителя Полтавського району засуджено за умисне вбивство знайомого».

Згідно інформації, обласна прокуратура подала апеляцію до Полтавського апеляційного суду стосовно скасування виправдувального вироку суду першої інстанції щодо 41-річного жителя Полтавського району, який обвинувачувався в умисному вбивстві (частина 1 статті 115 ККУ).

Прокурори встановили, що у листопаді 2015 року, перебуваючи неподалік села Богданівка колишнього Новосанжарського району, двоє чоловіків вживали алкогольні напої. Між ними виник конфлікт, у ході якого 41-річний підсудний тричі вистрелив у голову своєму товаришу. Після цього він залишив труп в очереті та зник із місця події. Тіло загиблого через три тижні знайшли лісники і викликали правоохоронців.

Козельщинський районний суд не знайшов підстав для засудження підозрюваного.   При цьому Полтавський апеляційний суд погодився з доводами прокуратури та врахував посткримінальну поведінку фігуранта, який після пред’явленої підозри намагався залишити територію України і в січні 2016 року був затриманий у Харківській області, в пункті пропуску на кордоні з рф.

Вироком суду апеляційної інстанції зловмисника визнано винним та призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі. Убивцю взято під варту в залі суду.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 березня 2023, 12:12 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації