Вхід | Реєстрація

П’ять «золота» і два «срібла»

П’ять «золота» і два «срібла»

Такі результати продемонстрували новосанжарські пауерліфтери на обласних змаганнях.

Днями в Полтаві завершився чемпіонат області з класичного пауерліфтингу. Цей вид спорту ще називають силовим триборством. Пауерліфтинг складається із трьох вправ: присідання зі штангою на плечах, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві і тяга штанги. Загальна сума змагальних дисциплін визначає кваліфікацію спортсмена.

У цьогорічних обласних змаганнях взяли участь пауерліфтери з Горішніх Плавнів, Кобеляк, Гадяча, Лохвиці, Котельви, Решетилівки, Попівки, Полтави та Нових Санжар.

Учасників була така кількість, що організаторам довелось проводити турнір два дні.

У перший день виступали дівчата, жінки і юнаки.

Представники новосанжарської школи пауерліфтингу продемонстрували високі результати. Марія Чернонос, присівши з вагою 90 кілограмів, вижавши 45‑ть та виконавши тягу з 95‑кілограмовою штангою, виборола перше місце і «золото» чемпіонату.

Вікторія Сагань учерговий раз продемонструвала чемпіонську підготовку та підтвердила статус найсильнішої пауерліфтерки Полтавщини. Її результат: присід — 130 кілограмів, жим — 62,5 кілограма і тяга — 145 кілограмів. Як наслідок, Вікторія здобула золоту нагороду у своїй категорії та «золото» — у абсолютній першості.

Олександр Волошин, який був наймолодшим учасником турніру, у категорії до 53 кілограмів виконав присід 105 кілограмів, вижав лежачи 60 кілограмів та потягнув 132,5 кілограма. За цими показниками Саша обійшов усіх суперників, виборов перше місце і золоту медаль.

Останнім змагався Роман Стрюк у категорії до 74 кілограмів. Роман присів зі 160‑кілограмовою штангою, вижав 80 кілограмів, та потягнув 150‑кілограмовий снаряд. Виявилось, що дискомфорт у спині не дозволив новосанжарському пауерліфтеру показати кращий результат. Та все ж Роман став першим у своїй категорії і здобув «золото». Також спортсмен отримав «срібло» у абсолютному заліку серед юнаків.

Наступного дня свої фізичні здібності демонстрували юніори і чоловіки. Михайло Сагань, який виступав у категорії до 74 кілограмів, присів із вагою 190 кілограмів, вижав 115 кілограмів. А під час вправи «тяга штанги» Михайлов виконав норматив кандидата в майстри спорту і здобув срібну медаль. Він потягнув 200‑кілограмову штангу.

Отож, вихованці Юрія Стрюка поповнили скарбничку спортивної школи п’ятьма золотими і двома срібними медалями.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 березня 2023, 09:51 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації