Вхід | Реєстрація

Кобеляцька міська рада підтвердила готовність розпочати виплати солдатам

Кобеляцька міська рада підтвердила готовність розпочати виплати солдатам

Про це на сесії Кобеляцької міської ради заявив виконуючий обов’язки міського голови Василь Фещенко.

Потрібно відзначити, що на сесію прийшли десятки військовослужбовців. Вочевидь, вони відгукнулися на заклик Павла Гунжеля, який щось їм пообіцяв.

Прийшовши на сесію, військовослужбоці із перших вуст дізналися, що рішення про виплати на поховання та лікування прийняті вже давно. А напередодні сесії виконкому міськради затвердив рішення і про те аби усі мобілізовані починаючи із 24 лютого 2022 року, тобто із першого дня війни отримали по 10 тисяч гривень одноразової матеріальної допомоги.

Із перших хвилин сесії на сцену вийшов Павло Гунжель і почав несамовито кричати. Оскільки психіатрів у залі на той момент не було, то головуючому на сесії Василю Фещенко довелося просити дільничного інспектора Володимира Пащенка вгамувати дуже буйного Павла Олександровича і дати можливість щось сказати комусь іншому окрім Гунжеля.

Врешті шизофренічні ескапади Гунжеля набридли і військовим, які прийшли на сесію. І вони попросили його трішки вгамуватися. Користуючись можливістю, Фещенко зміг надати солдатам потрібну їм інформацію.

Заяви на отримання виплат вже можна писати. Хоча зараз у міському бюджеті для проведення таких виплат є лише мільйон гривень. Цього недостатньо для того аби гроші отримали усі, хто був мобілізований чи пішов у ЗСУ добровольцем. Але депутати пообіцяли солдатам, що додаткові суми коштів виділять оперативно.

А вже з наступного тижня має бути опублікована інформація, хто в міській раді бути мати повноваження проводити збір документів на виплату допомоги. Окрім того, Василь Фещенко пообіцяв, що міська ради допоможе родинам загиблих воїнів у оформленні документів необхідних для отримання виплат із державного бюджету.

Детальніше про це та інші події сесії - у наступному номері "ЕХО".


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 березня 2023, 11:25 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації