Вхід | Реєстрація

Звалище «повзе» до Кобеляк

Звалище «повзе» до Кобеляк
Просто жах

Незаконне сміттєзвалище, організоване з «легкої» руки колишнього керівництва Кобеляцької громади, як ракова пухлина збільшується в розмірах.

Уважні читачі «ЕХО» помітили, що з початку війни ми припинили висвітлювати проблему з утилізацією твердих побутових відходів, що існує на території громади. Зважаючи на виклики, які постали перед суспільством і владою у зв’язку з військовою агресією росії, редакцією було прийняте рішення дати можливість міській раді оговтатися. Але від цього проблема нікуди не зникла. Із часом її масштаб, як і масштаби самого звалища, лише збільшуються. І зараз складувати сміття в лісі вже практично неможливо. Банально немає місця.

Потрібно віддати належне теперішньому керівнику комунального підприємства «Водоканал Плюс» Сергію Ткаченку. Він навіть організував процес подрібнення гілок, які люди виносять на майданчики для збору відходів. Але це не вирішує проблему остаточно. Тим більше, що, за словами Сергія Ткаченка, спроби вивезти вже накопичене сміття в Горішні Плавні на сертифікований полігон для їх утилізації виявилися невдалими. У Горішніх Плавнях відмовилися приймати несортовані відходи.

Отже, залишаються невирішеними одразу два надважливих завдання. Перше — створити сортувальну станцію, друге — знайти місце для згаданої станції та тимчасового складування відходів.

Той же Ткаченко зазначив, що вже майже півроку прохає депутатів прийняти рішення про виділення земельних ділянок під станцію та майданчик.

І ось 17 березня, під час чергової сесії міської ради, депутати нарешті проголосували за те, щоб надати дозвіл «Водоканалу Плюс» розпочати виготовлення технічної документації на дві земельні ділянки.

Обидві ділянки землі — це території колишніх колгоспних господарських дворів. Одна із них, загальною площею близько 12 гектарів, розташована поряд із селом Красне, друга, менша, близько двох гектарів, — між селами Кунівка і Колісниківка.

Що означає рішення депутатів? Поки що це лише півкроку до виділення землі. Адже зараз депутати фактично лише дозволили комунальникам почати збір дозволів і погоджень від державних служб. Як правило, цей процес триває три місяці. Якщо ж виникне необхідність у проведенні додаткових екологічних експертиз, то збір документів може продовжитися і до шести місяців.

Паралельно міська влада і комунальники мають організувати і провести громадські слухання із жителями згаданих населених пунктів.

І вже лише після цього можна розпочинати підготовчі роботи, зокрема, обгородження та обвалування території, а ще після цього — везти туди відходи.

Чи не поглине за ці місяці «ракова пухлина» сміттєзвалища Кобеляки — питання ще те.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2023, 14:13 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації