Вхід | Реєстрація

Новосанжарку засудили до довічного ув’язнення

Новосанжарку засудили до довічного ув’язнення
Тіло полтавки вбивця залишила в порожньому сараї

П’ять років тому на Новосанжарщині сталася резонансна подія. І доки жителі району вітали рідних та друзів із Різдвом, поліцейські всієї області розслідували жорстоке вбивство.

Нагадаємо, що в 2‑му номері тижневика від 12 січня 2017 року вийшов матеріал «Убивство в ніч перед Різдвом». На момент виходу номера журналістам видання вдалося дізнатися, що вранці 6 січня в лісі, неподалік села Пологи-Низ, єгер Новосанжарського лісгоспу Олег Андрусенко виявив тіло вбитої жінки. Точніше, спершу він побачив на снігу жіночу шапку зі слідами червоної речовини, схожої на кров. Поруч — кілька недопалків цигарок. Від місця знахідки тягнувся слід, нібито когось (або щось) тягли по снігу в напрямку кооперативу, розташованого неподалік. У заглибинах сліду була помітна кров. Сам слід розтягнувся більш ніж на кілометр і закінчувався біля одного із занедбаних дачних сараїв. Єгер зазирнув усередину і побачив труп жінки.

Правоохоронці, які прибули на виклик, почали шукати вбивцю. Їм заважав снігопад, що рушився вдень і засипав усі сліди. Та все ж поліцейські встигли зафіксувати важливі деталі: убивцею імовірно була жінка, так як біля місця імовірного убивства знайшли сліди жіночих чобіт. Убитою виявилась 42‑річна мешканка Полтави.

На другу добу поліцейські знайшли вбивцю — 34 річну жительку Нових Санжар.

Події ж розвивалися таким чином. Четверо людей, включаючи вбивцю і жертву, приїхали на таксі з Полтави до Поліг-Низ. Дорогою новосанжарка задумала вбити попутницю і забрати в неї золоті прикраси. Жінку під якимось приводом заманили углиб лісу. І там убивця завдала кілька ударів ножем у область шиї. Сережки та ланцюжок новосанжарка зняла з трупа. Та в результаті виявилось, що ланцюжок був срібним, а сережки — підробка «під золото».

Тіло полтавки убивця (можливо, зі спільником) відтягла до дачного кооперативу і залишила в порожньому сараї. Дорогою із села викинула у вікно автівки знаряддя вбивства — ніж. Його наступного дня знайдуть у снігу працівники поліції.

До речі, 34 річна жінка вже опинялася за ґратами. У 2007 му її засудили за крадіжку, а в 2009 му — за вбивство подруги, яку вона 15 разів ударила ножем у шию. За вбивство відсиділа 6 років.

Вбила за 13,5 тисяч гривень

У п’ятницю, 17 березня, прес-служба Полтавської обласної прокуратури повідомила, що за скоєні резонансні злочини мешканка Нових Санжар отримала довічне позбавлення волі.

Зокрема, у повідомленні йдеться, що за публічного обвинувачення Полтавської обласної прокуратури 40‑річну жительку Нових Санжар засуджено до довічного позбавлення волі за розбійний напад та умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з корисливих мотивів особою, яка раніше вчинила умисне вбивство (частина 4 статті 187, п. п. 6, 13 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України).

У січні 2017 року жінка їхала в таксі з Полтави у напрямку Нових Санжар та побачила на попутниці прикраси, якими вирішила заволодіти. У подальшому в лісі, неподалік дачного кооперативу «Автомобіліст», вона двічі вдарила потерпілу ножем у шию, спричинивши тілесні ушкодження, несумісні із життям. Забравши прикраси, гроші та інші особисті речі своєї жертви на загальну суму майже 13,5 тисячі гривень, фігурантка затягнула тіло на територію однієї з дач. Наступного дня його виявив єгер і викликав правоохоронців.

До набрання вироком законної сили особа перебуватиме під вартою.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 березня 2023, 15:52 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації