Вхід | Реєстрація

Укриття будуватимуть, школи — ремонтуватимуть

Укриття будуватимуть, школи — ремонтуватимуть
Гроші поділили

20 березня в  Нехворощанській сільській раді відбулася нарада керівників комунальних установ, що діють на території громади. Головував на зібранні очільник ОТГ Віктор Дубович, повідомляє прес-служба громади.

Спершу присутні обговорили проблеми освітянської галузі, котра, зі слів головуючого, є найбільш фінансово затратною. На першому місці зараз стоїть питання будівництва захисних укритті. Кошті на їх будівництво депутати виділили з бюджету сільської ради. Зараз триває підготовка необхідної документації.

Заступниця очільника ОТГ Зоя Короленко наголосила керівникам навчальних закладів, що вони мають перевірити документацію на земельні ділянки, де планується зведення захисних споруд. Сам же Віктор Дубович наголосив, що директори шкіл і дитсадків мають визначитися з об’ємом ремонтних робіт, котрі традиційно проводяться влітку. Це потрібно зробити для того, аби в сільській раді розуміли, яку суму слід закласти на ремонти. І закликав керівників навчальних закладів економити енергоресурси.

Наступне питання стосувалося благоустрою населених пунктів, прибирання територій та наведення ладу на квітниках.

Також очільник ОТГ зупинився на ремонті доріг. Він нагадав, що в сільській раді обговорювалася можливість створення власної дорожньої бригади. Та через війну цей задум довелося відкласти. Тому працівники сільради шукатимуть інші можливості для відновлення дорожнього покриття в населених пунктах Нехворощанської громади.

Шість мільйонів на три захисні укриття

Саме стільки коштуватимуть захисні споруди, які Відділ освіти, молоді та спорту Нехворощанської сільської ради замовив для навчальних закладів громади.

За інформацією, оприлюдненою на онлайн-майданчику електронних закупівель «Прозорро», вказано, що в Маячківській школі має з’явитися модульне укриття для облаштування захисних споруд цивільного значення, що здатне розмістити 40 чоловік. Його вартість становить 1 195 126, 99 гривні.
На території Маячківського навчального закладу збудують ще одне модульне укриття на 150 людей, котре обійдеться нехворощанським платникам податків у 3 505 699,99 гривень.

У Андріївці захисна споруда розрахована на 50 чоловік. Її виконавець робіт оцінив у 1 423 227 гривень.

Загалом три укриття коштують 6 124 053,98 гривні.

Згідно з договорами, модульні укриття на території Нехворощанської громади будуватиме київське товариство з обмеженою відповідальністю «Завод залізобетонних виробів «Дорожні та енергетичні конструкції». У договорах термін постачання двох перших замовлень — 1 квітня, останнього — 1 травня.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2023, 10:15 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації