Вхід | Реєстрація

Ремонт доріг почнуть із грейдерування

Ремонт доріг почнуть із грейдерування
Напрямок на Світлогірське

Не дивлячись на війну, кобеляцькі та білицькі посадовці говорять про готовність розпочати частковий ремонт місцевих доріг, які після зими звично перебувають у жалюгідному стані.

Кобеляцькі депутати на сесії прийняли рішення про деяке збільшення фінансування ремонту доріг у громаді. Якщо на початку року на автошляхи місцевого значення, точніше на їх відновлення планували виділити 3 мільйони  800  тисяч  гривень, то в березні суму збільшили до 4 мільйонів 700 тисяч гривень, тобто майже на мільйон.

Тут потрібно зазначити, що ці чотири із гаком мільйони — це кошти виключно Кобеляцької громади. Таку ж суму має «додати»  ще й Агенція місцевих доріг у Полтавській області.

Тобто в підсумку фінансування ремонту місцевих доріг має скласти майже дев’ять із половиною мільйонів гривень.

Про це редакцію поінформував заступник кобеляцького міського голови Сергій Омельченко.

У міській раді спільно із Агенцією місцевих доріг протягом 2023 року планують ремонтувати так звані «артерії», що ведуть із околиць громади до її центру — Кобеляк.

Мова йде передусім про дороги до Просяниківки, Світлогірського та Канав. Адже від колишнього посту ДАІ і до повороту на Іванівку дорожнього покриття майже немає. У не надто кращому стані перебувають й інші названі дороги.

Як свідчить досвід попередніх років, виконавці робіт, яких наймає Агенція місцевих доріг, а міська рада самостійно цього виконувати не має права, приступають до ремонтів лише в середині літа. Хоча в Кобеляцькій міській раді сподіваються, що Агенція спочатку використає гроші громади, які є в наявності, а потім допрацює коштами із держбюджету.

У самих Кобеляках дороги теж, м’яко кажучи, не в ідеальному стані. На їх ямковий ремонт місцеве комунальне підприємство «Водоканал Плюс» отримає півтора мільйони гривень. Є надія, що ремонт міських доріг почнеться раніше.

Згідно з планом, почнуть із грейдерування обочин. Для цього залучать техніку місцевого підрозділу облавтодору.  Окрім того,  із Полтавського ГОКу  завезуть щебінь. Як відомо, гірничо-збагачувальний комбінат цю сировину надає безкоштовно, міська рада платить лише за доставку.

Ймовірно, грейдерування і завезення щебеню розпочнуть виконувати вже у квітні. А далі — «лататимуть» міські дороги.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 березня 2023, 13:12 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації