Вхід | Реєстрація

Нерест починається в суботу

Нерест починається в суботу

Із 1 квітня стартує весняно-літній період розмноження риби.

У понеділок, 27 березня, відповідний Наказ про встановлення заборони на вилов риби в нерестовий період оприлюднила прес-служба Полтавського рибоохоронного патруля. Згідно з документом, терміни заборони для любительського і спортивного рибальства триватимуть:

  • на Кременчуцькому водосховищі — із 1 квітня по 9 червня,
  • на Кам’янському водосховищі — із 1 квітня по 9 червня,
  • у корінних водах річок — із 1 квітня по 20 травня,
  • у придаткових водах — із 1 квітня по 30 червня.

Враховуючи рекомендації Інституту рибного господарства НААН України, працівники рибоохоронного патруля наголосили, що в період нересту заборонено вилов водних біоресурсів на нерестовищах, у тому числі з берега.

У додатку до наказу міститься і перелік нерестовищ. Зокрема, на території Кобеляцької і Новосанжарської громад, у межах Кам’янського водосховища це територія:

  • від вантажного річкового порту Комсомольськ (лівий берег) до Тахтаївського кар’єру, включаючи Саловські, Келебердянські, Григоро-Бригадирівські, Солошинські плавні — від корінного берега до форватера (4000 га),
  • гирло річки Ворскла (лівий берег) — від рибгоспу «Ворсклянське» до мосту біля села Лучки (1700 гектарів),
  • Ворсклянська заплава — плавні від села Вільховатка до турбази «Перлина» (село Придніпрянське) вглиб водоймища до форватера, включаючи острови  Вишняки, Орлянський (6000 га).

Під час нересту дозволяється вилов одному рибалці за добу 3 кілограми риби + 1 штука (особина будь-якої маси у мінімально дозволених для добування розмірах видів водних біоресурсів) гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках, де дозволено здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.

84 000 — за менш ніж 20 рибин

Заплатить недобросовісний рибалка, якого днями затримали рибінспектори.

22 березня працівники Полтавського рибпатруля в акваторії Кам’янського водосховища виявили чоловіка, який сіткою вбрід «нарибалив» краснопірки та окуня майже на 84 000 гривень збитків. Подія сталася  в межах регіонально-ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», поблизу села Орлик Кобеляцької громади.

Факт незаконної риболовлі зафіксувала рибоохорона і слідчо-оперативна група Кобеляцького відділення поліції.

Інспектор рибпатруля склав протокол про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП, а поліцейські внесли матеріали до ЄРДР для притягнення горе-рибалки до кримінальної відповідальності за частиною 1 статті 249 ККУ.

Сітку та рибу в чоловіка вилучили до рішення суду.

До речі, грубе порушення правил рибальства (частина 4 статті 85 КУпАП) передбачає накладення штрафу на громадян від 340 до 680 гривень з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих живих ресурсів. Що ж стосується кримінальної відповідальності за статтею 249 ККУ (незаконне заняття рибним промислом), то порушнику «світить» штраф від 17 000 до 51 000 гривень або обмеженням волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації