Вхід | Реєстрація

Заяви на отримання допомоги вже написали 112 мобілізованих

Заяви на отримання допомоги  вже написали 112 мобілізованих

Це — статистика на понеділок 27 березня. Вона постійно змінюється, адже щодня у Кобеляцьку міську раду із відповідними заявами звертаються по кілька жителів громади, які служили чи служать в лавах ЗСУ. Окрім них подати документи на виплату одноразової допомоги можуть і їх близькі родичі.

У минулому номері «ЕХО» ми повідомляли, що Кобеляцька міська рада прийняла рішення про виплату матеріальної допомоги в сумі 10 тисяч гривень усім жителям громади із числа тих, хто був мобілізований чи пішов до лав ЗСУ добровольцем під час війни. І пообіцяли поінформувати, як буде відбуватися процес прийому заяв і хто в міській раді буде їх приймати.

Зараз уже відомо, що відповідальним за прийом заяв та допомогу в оформленні документів визначений співробітник міської ради, він же — депутат  Микола Попик.

У понеділок ми із ним поспілкувалися, якраз під час оформлення заяви від одного з  кобелячан.  Ця процедура відбувається в залі засідань Кобеляцької міської ради (раніше — будівля райдержадміністрації).

Микола Попик повідомив, що заяви подають досить активно. Так, на момент нашої розмови уже було оформлено 112 документів.

Микола Сергійович сказав:

— У принципі,  мобілізованим чи їх близьким родичам, які можуть подати заяви замість солдатів, якщо ті перебувають у військовій частині, не обов’язково їхати в Кобеляки. Адже до процесу оформлення документів на виплату 10 тисяч матеріальної допомоги залучені і діловоди, які працюють у старостатах.

Також посадовець уточнив, що в разі, коли громадянин, котрий має право на виплату матеріальної допомоги, не має змоги прибути в міську раду чи старостат особисто (від редакції: адже частина хлопців перебувають у військових підрозділах), то це можуть зробити їх родичі — батьки, дружина, діти, рідні брат чи сестра. Але в такому разі із собою необхідно мати документ, що підтверджує ступінь спорідненості — свідоцтво про народження, шлюб тощо.

Заявники заповнюють документ відповідного зразка, до заяви необхідно додати наступні документи: ксерокопію паспорта громадянина України (документа, що посвідчує особу із вказаним місцем проживання або копію Витягу з державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання), ксерокопію ідентифікаційного номеру платника податків або довідку про відмову від отримання ідентифікаційного номеру через релігійні переконання, реквізити карткового рахунку банку (обов’язково має бути IBAN), довідка із військкомату чи військової частини.

Щодо подальшого процесу отримання виплати, то Микола Попик пояснив:

— Я сам особисто рішення не приймаю. Я лише приймаю і допомагаю оформити заяви. Потім оперативно проводять засідання міськвиконкому. На ньому й приймають рішення про черговість виплат. Знаю, що в першу чергу звертатимуть увагу на те, коли людина була мобілізована. Логічно, що спочатку мають отримати виплати хлопці, яких мобілізували або вони самі пішли до війська із перших днів війни.

Окрім того, Микола Попик приймає заяви на виплату 15 тисяч допомоги на лікування пораненим та на одноразову допомогу в сумі 4 тисячі гривень сім’ям  мобілізованих.

Телефон для довідок: (050)346-41-67  (Попик Микола Сергійович).


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2023, 19:51 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації